MUĞLA CHP'SİNDE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla CHP'sine ne oluyor böyle? Yapılacak olan yerel seçimlerde Muğla CHP'si kaynayan kazan oldu. Milas'ta uzun yıllar CHP çatısı altında mücadele veren Barış Saylak CHP'den istifa edip Akparti'den Milas Belediye Başkan Adayı oldu. Tabi kendisine verilen sözler olacak ki Sayın Saylak Milas'ta Akparti'ye seçim aldırmak için köy köy dolaşıp seçmenlerle birlikte olmaya çalışıyor. Milas Akparti yöneticileri de Barış Saylak atanırsa Milas Akparti oyları bir hayli çoğalacak. Bu da Milas'ta CHP'ye büyük bir yara verir diyenler var.

Sevgili okurlarım gelelim Marmaris ilçesine, CHP Genel Merkezi'nden çıkan haberlere göre mevcut Beleidye Başkanı Ali Acar'ı kesinlikle tekrar başkan adayı atamayacaklarını dile getiriyorlar. Söylentilere göre Muğla Büyükşehir Beleidye Başkanı Dr. Osman Gürün'le arası iyi olmadığı için Ali Acar'ın şansının hiç olmadığı da dile getiriliyor. Marmaris ilçesinde de CHP içinde bir hayli kırgınlıklar var. İnşallah istifalara neden olmaz. Çünkü Fethiye gibi Marmaris CHP'sinde de büyük bir sıkıntı olduğu görülüyor.

 Sevgili okurlarım gelelim Bodrum ilçesine mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon'la yapmış olduğum önceki günkü röportajda Sayın Kocadon kendisinin CHP'den Bodrum Belediye Başkan adayı olarak atandığını söylemişti. Söylemişti ama CHP'den 8 Belediye başkanı aday adayları ise kırgınlıkları ve kızgınlıklarını hala belirtiyorlar. Sayın Kocadon arkadaşlarla oturur görüşüp hallederiz diye konuşuyor. Bodrum CHP'sinde de her an bir deprem olabilir diye söylentiler var. Bodrum'da İyi Parti biz de aday çıkaracağız diyince ortalık karıştı. Yarınlar ne gösterir bilemem. Ama Sayın Kocadon'un bugün yarın diğer belediye başkan adaylarıyla bir toplantı yapıp konuyu düzlüğe çıkaracakmış.

Sevgili okurlarım gelelim cadı kazan gibi Fethiye ilçesine, yılların CHP'li Ölüdeniz Belediye Başkanlığı yapan Keramettin Yılmaz ve binden fazla CHP'li ile toplu halde Akparti'ye yapılan bir törenle geçtiler. Şimdi ne olacak onu bilemeyiz ama CHP'den Akparti'ye geçen ve geçecek olan belediye başkan aday adayları bunun tek sorumluları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Muğla'nın dört CHP Milletvekili olduğunu alenen söyleyebiliyorlar. Fethiye AKP Belediye Başkan Adayı Keramettin Yılmaz Muğla CHP'sini karıştıran istifa etmemizin tek nedeni Dr. Osman Gürün ve CHP Muğla Milletvekilleridir. Alsınlar CHP'yi bundan sonra kendileri yönetsinler dedi.

 Sevgili okurlarım daha birkaç ilçede de CHP içinde sallantılar olacağı da dile getiriliyor. Yatağan'da da CHP'den 8 Belediye Başkan Aday adayı var. Şimdilik sessiz kalıyorlar. Çünkü yarın içlerinden birileri Belediye Başkan adaylığına atanırsa Yatağan'da da deprem olabilir. Koyuyu bağlamak istersek CHP'den istifa edip Akparti'ye geçen ve geçecek olan CHP'liler alenen şunu söyleyebiliyor; Başta Büyükşehir Beleidye başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan, Burak Erbay ve Mürsel Alban'ın taraf tuttukları için partiden ayrıldıklarını ve Akparti'ye geçtiklerini söylüyorlar. Lafın sonu bu CHP'ye ne oluyor böyle sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI