İŞKADINI AYLA ÖZSAN'DAKİ MÜTEVAZILIK

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım bugünkü köşe yazımda Yatağanlı İşkadını Ayla Özsan Hanım’dan bahsedeceğim. İlçenin saygın ailelerinden olup babası Eczacı Mehmet Özsan, annesi emekli öğretmen Rabia Özsan’ın kızları olan Ayla Özsan’ın on parmağında on marifet var. Bekâr olan Ayla Özsan Endüstri Mühendisliğinin haricinde Kuyumculuk-Takı üniversitesini de bitirip yatağan’da kalmayı tercih etmiş. Bugün de ilçenin en işlek yerinde Özsan Kuyumculuk ve Sarrafiye dükkânı açık. İlçenin insanları ile diyalog içinde olmayı çok tercih etmiş.

 

 

Sevgili okurlarım bir insanda güler yüzlülük efendilik, saygınlık ve mütevazılık olurda bu işyerine gidilmez mi? Elbette gidilir, işte o işyerinin patroniçesi Ayla Özkan hanımefendidir. Ayla Hanım ailesinden almış olduğu terbiyeyi bekâr olmasına rağmen hala il genelinde kendisini kabullendirebiliyor. Ayla Özsan hanımefendi aynı zamanda da sosyal yönlülüğü ile tanınır. Birçok kuruluşlarda da yönetici olarak çalışmaktadır. Muğla İşadamları Derneği üyesi olan bayan Özsan’ın üye arkadaşları kendisinin üyelikten başkanlığa getirilmesi için uğraşlar veriyorlarmış. Bu görevi yapar mı elbette yapar. Çünkü Ayla hanım’ın hayatta yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Yurt içi ve yurt dışı gezilerini çok seven iş kadını Endüstri Mühendisi Özsan Sarrafiye’nin sahibi Ayla Özsan Amerika’da bulunan yeğenlerinin yanına sık sık gidip değişik türde geziler yaptığı da söyleniyor.

 

 

Sevgili okurlarım hani bir insanı iyi de olsa kötü de olsa mümkün mertebe onurlandırmayı çalışırsın ama bizlerinde çok değer verdiği saygın bir bayan olan Ayla Özsan hakikaten hanım hanımcık, güler yüzlü, büyüğünü küçüğünü bilen bir dost canlısı hanımefendidir. O nedenle kendisini iyi niyetliliğinden dolayı kutluyorum. Sevgili okurlarım Yatağanlı işkadını Endüstri Mühendisi Ayla Özsan anne Rabia Hanım, baba Eczacı Mehmet Özsan ve Muğla Üniversitesi Hastanesi’nde Biyomedikal Mühendisi olan kardeşi Işılay Özsan’a aşırı bağımlılığı ile bilinen yani anlayacağınız ailesine düşkünlüğü ile bilinen Ayla Özsan Hanım’a yarınlarda önünün açık olmasını dilerim. Her toplulukta yeri olan böylesine saygın bir hanımefendiyi kutlamayıp da kim kutlanır. Anne Rabia Hanım baba Mehmet Bey böylesine mütevazı bir yapıya sahip olan Ayla Hanım isimli bir kızı böylesine güzellikler içinde yetiştirdikleri için Özsan Ailesi’ni içtenlikle kutluyorum sevgili okurlarım.       

YAZARIN DİĞER YAZILARI