GENEL SEÇİM OLACAK MI OLMAYACAK MI?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım herhalde yarınlarda her an bir erken seçim olasılığı var galiba? Bundan bir ay önceki yazımda da her an bir erken seçim olabileceğini dile getirmiştim. Türkiye genelinde erken seçim rüzgarı var. Türkiye’de olduğu gibi Muğla Milletvekilleri TBMM’nin kısa bir süre ara vermesi ile Muğla’ya gelip ilçe ilçe dolaşmaya başladılar. Hem de tam gaz. Tabi Muğla’mızın değerli Milletvekilleri haricinde değişik partilerden çok sayıda vatandaşta biz de varız dercesine Milletvekilliğine soyundukları gözleniyor. Bunların içinde yani Milletvekili aday adayı olacakların içinde işadamı, Sendikacısı, devlet memuru, bürokrat, mevcut belediye başkanlarından bir iki isminde milletvekilliği için adları dolaşmakta.

Sevgili okurlarım eğer bir erken seçim olursa önseçimle milletvekili adayı CHP içinde olur. Çünkü bu partide eskiden bu yana partililer kendi aralarındaki çekişmeleri hala sürdürmekteler. Bir de delege seçimi ile gerçekleştireceği için CHP içinde büyük bir atılım var. Mevcut milletvekillerinin hepsinin tekrar aday olacağı kesin gözüyle bakılırken bazı CHP’li isimler Milletvekili Aday adayı olduklarını açıklamaktan kaçınıyorlar. Nedeni de  şimdiden yıpranmamak. Tabi o da doğru. Desenize CHP’de kıran kırana bir Milletvekili adayı seçimi olacak.

Sevgili okurlarım Akparti’ye gelince eskiden bu yana bilindiği üzere bu partide herhangi bir ön seçim olmadığına göre herhangi bir hızlanma yok. Nedeni de Akparti Genel Merkezi Muğla’dan sen sen milletvekili adayısın deyip kestirip atıyorlar. Bu parti açısından doğru mu, hayır Akparti içinde o kadar değerli şahsiyetler var ki sormayın. Ama Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da partililerin istediği gibi bir atama olmuyor. Muğla AKP’si Milletvekili seçimlerinde Ankara’nın belirlemesi ile değil de Muğla’da hangi partili oy fazla alırda seçimlerde başarı gösterir düşüncesiyle  hareket ediyorlar ama çıkıp da biz CHP gibi önseçim istiyoruz diyemiyorlar. Çünkü yarınlarda parti içinde yok oluruz diyenler çoğunlukta. İşte Muğla Akpartisi’de bu düşünce içinde. 

Sevgili okurlarım gelelim Muğla MHP’sine, MHP’de aynı AKP gibi olacağa benzer. Çünkü önceki yıllarda da parti içinde önseçim olmadı. MHP İl Başkanlığı ve yöneticileri MHP Lideri Devlet Bahçeli’den yanalar. İl ve ilçelerdeki çok sayıda MHP’li seçmen Devlet Bahçeli’nin yanından hiç ayrılmayan Mehmet Erdoğan’ı tereddütsüz tek Milletvekili Adayı olarak gösteriyorlar sevgili okurlarım. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI