YATAĞAN CHP’DE KIRAN KIRANA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla’nın her ilçesinde her partiden beeldiye başkan adaylarının bir hayli çok olduğu biliniyor. Hele hele Yatağan ilçesinde CHP’den 8 belediye başkan aday adayı bulunmakta. Bu isimler Sendikacı Ali Akalp, Muhasebeci Ali Irgat, CHP eski İlçe Başkanı Kemal Özler, Tüccar Mesut Günay, Veteriner Hekim Eyüp Katırcı, İl Genel Meclisi eski başkanı Cemal Gürpınar, CHP eski ilçe başkanı Av. Halil Arslan ve mevcut Belediye Başkanı H. Haşmet Işık aday adaylıklarını açıkladılar. Evet, bu belediye başkan aday adayları ilçe genelinde kıyasıya ben atanırım düşüncesiyle hareket ediyorlar. Tabi Sayın Kılıçdaroğlu kimi artarsa onu bilmeliyiz. Ama belediye başkanı aday adayları ön seçim olmayacak düşüncesiyle köylere gidip muhtarlarla köyün ileri gelen partilileri ile yine ayrıca demokratik kitle örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile görüşmelere devam ediyorlar. Yani Yatağan bir seçim arenasına döndü diyebilirim. Şimdilik bütün belediye başkanı adayları sessiz durup birbirlerine itam edici konuşmalar yapmadıkları görülüyor. Hatta her Çarşamba günleri Yatağan’ın pazarı olması nedeniyle CHP İlçe binasında bir araya gelip hoşça sohbet edebiliyorlar.

 

Sevgili okurlarım önümüzdeki aylar içinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yatağan Belediye başkan aday adaylarından yeni atanacak olan Belediye başkan adayını atayacak. İşte o zaman Yatağan’da yer yerinden oynayacak.  

 

Sevgili okurlarım Yatağan seçmeninin işi belli olmaz bundan 5 yıl önce yapılan yerel seçimlerde 4 bin CHP’li protesto için oylarını ters görüşte oldukları MHP’ye oy verdiler. Ben de diyorum ki 2019 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimlerde neyin ne olacağı belli değil. Çünkü Yatağan CHP Belediye başkan adaylarından bir kaçının bu oyunu bozacaklarına inanıyorum. CHP içinde ve dışında entrikayı seven birçok isim şimdiden ortalığı karıştırmaya başladı bile. 8 adayın içinde kimin atanacağı belli olmadığı için CHP’nin önde gelen isimleri belediye meclis üyeliğine talip olmadıkları görüldü. Çünkü CHP içinde karışıklık var da onu için söylüyorum.

 

Sevgili okurlarım 2019 yapılacak olan seçim delege ile yapılamayacağı için adaylar şirin görünmek için vatandaşlarla ve seçmenlerle birlikte olmaya başladılar. Eğer Yatağan’da ön seçimle belediye başkanları belirlenecek olsaydı mevcut belediye Başkanı H. Haşmet Işık önseçimi rahatlıkla kazanırdı. Çünkü gerçekleşen delege seçiminde delegeler H. Haşmet tarafından belirlenişti de onun için söylüyorum. Ama ben son söz olarak Yatağan’da yapılacak olan CHP Belediye Başkanlık seçiminde entrikaların döneceğine inanıyorum. İnşallah ben yine de yanılmış olayım sevgili okurlarım.     

YAZARIN DİĞER YAZILARI