GAZETECİLİK BAŞARISI VE DR. OSMAN GÜRÜN

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım öncelikle nereden başlayacağımı bilemiyorum. Hepimizin bildiği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tekrar CHP’den Belediye Başkan adayı olarak atandı. Sevinen de oldu üzülün de oldu. Asıl konuya gelmek istersek kısaca anlatmaya çalışayım. Bundan beş yıl önce yapıla yerel seçimde Ankara’da o zamanın CHP Genel Sekreteri olan Adnan Keskin ile defalarca telefon görüşmem oldu. Seçimlere bir ay kala Muğla Büyükşehir Belediye Başkan atamamı olacak yoksa ön seçim mi yapılacak diye sor dediğim de: Hüseyin Bey ben sana şimdi doğruyu söyleyeyim dedi ve ekledi: Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün atanacak, sen yine sessizliğini koru dedi.

Sevgili okurlarım aradan birkaç gün geçtikten sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkalık atama ile yapılacak. Ön seçim olmayacak diye defalarca yazılarım olmuştu. Bazı Meslektaşlarım bu yazıyı yazdığım için bana kızdılarsa da herhangi bir şey söylemediler. Benim de gönlümde ön seçim olmasından yana idi. Sonra ne oldu biliyor musunuz, CHP Genel Sekreteri Muğla’ya geldi ön seçim sloganları ile karşılandı Adnan Keskin. Bu kalabalığın karşısında: Evet Muğla’da ön seçim yapılacak dedi. Ben de ön seçim olmasından yana olan birisiyim. Ama defalarca Adnan Keskin’in söylemiş olduğu Muğla’da atama olacak yazılarını defalarca yazmıştım. Yani tükürdüğüm tükürüğü yalamış olacaktım. Yine aradan birkaç gün geçti CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin’i aradım: Adnan bey siz bana atama diye söylemiştiniz ama Muğla’da önseçim yapacağız diye CHP’lilere müjde verdin. Şimdi ne yapacağım dedim? Cevap olarak: Hüseyin Bey evet size atama dedim ama Muğla’da o kadar CHP’li ön seçim istediği için önseçim diye söyledim ama sen rahat ol senin yazdıkların hepsi doğru. Birkaç gün sonra Dr. Osman Gürün’ü atama yapacağız diyen konuşunca bir nebzede olsa rahatladım. Çünkü yazmış olduğum atama yazısını yutmuş olacaktım. Sonra da Dr. Osman Gürün atandı.

Sevgili okurlarım bu gazetecilik mesleğinde doğruları yazarsan okuyucuların güvenini kazanmış olursunuz. İşte tıpkı benim yazdığım ve olduğum gibi yapmak gerekir. Şimdi gelelim bugüne, yine beş yıl önce yaptığım gibi CHP Genel Merkezi’nde bir yetkili milletvekili ile diyalogum gayet güzel. Sayın Vekilim yerel seçimler için atamada Muğla için az gün kaldı. Ne olacak diye sorduğumda cevap olarak: Hüseyin Bey öncelikle seni tanıyan birilerine kesinlikle benim adımı vermeyeceksin. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Osman Gürün ön sıralarda. Bir iki gün sonra da evet, Dr. Osman Gürün Başkan adayı diye yazabilirsin dedi. Ben de yazmış olduğum köşe yazılarımda ne olur olmaz diye Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığı için ibre Dr. Osman Güründen yana yazılar yazdım, daha sonra da evet Osman Gürün Muğla CHP’sinin belediye başkan adayı olarak atacak diye yazdım ve doğru yazılarımdan dolayı tüm okuyucuların beğenisini kazanmış oldum. Bu vesile ile de Sayın Gürün’ün tekrar atanışı Muğla’da bomba etkisi yaptı. Büyükşehir belediyesinde çalışan beş bin personel atama yapıldığı gün bir bayram havası yaşamışlar. Hatta içlerinde 10-15 çalışan: Hüseyin bey sizin yazmış olduğunuz yazılar çıktı doğru diye tebrik ettiler. Ben de yeni başkan adayı Dr. Osman Gürün’e başarılar dilerim sevgili okurlarım.       

YAZARIN DİĞER YAZILARI