SANATÇI TURAN ÖZDEMİR SEVGİSİ

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım geçtiğimiz gün içinde Yatağan’da görkemli bir cenaze töreni gerçekleşti. Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Turan Özdemir’in ani kalp krizi geçirip ölümü başta Muğla Yatağan insanlarını üzerken İzmir, Ankara ve İstanbul’daki Tiyatrocu ve Sinema Sanatçısı arkadaşları Rahmetli Turan Özdemir’i yalnız bırakmadılar. İzmir’de gerçekleşen törenden rahmetli Turan Özdemir sonra Yatağan’a getirilip Yeni Cami’de görkemli bir törenle şehir mezarlığı’na götürüldü. Tabi camide mahşeri bir kalabalık vardı. Hatta bir ara kalabalıktan izdiham yaşandığı görüldü. Siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları da hazır bulundular.

 

 

Sevgili okurlarım hal böyle olunca yurdun dört bir yanından başta Yatağan ve Muğla olmak üzere onlarca çelenk çokluğu görüldü. Sevili Özdemir’in ne kadar sevildiğinin göstergesiydi. Tören anında Muğla’daki üst düzey protokol yetkilileri ve Yatağan protokolü üst düzey yetkilileri Sanatçı Turan Özdemir’in kişiliği ile ilgili anlamlı konuşmalar yaptılar. İl Müftüsü’nün kıldırdığı namazdan sonra rahmetli Sanatçı Turan Özdemir Yatağan Mezarlığı’na babası eski belediye başkanlarından Rahmetli Ahmet Necati Özdemir’in yanına defnedildi. Turan Özdemir öleceğini bildiğinden mi bilinmez: Ben ölürsem babamın yanına gömün diye vasiyet bırakmış. Mezarlığa gidildiğinde camideki izdiham yine aynıydı. Eşi, çocukları, yakınları ve dostları mezar başında ayrı ayrı dua edip rahmetli Turan Özdemir için dua ederlerken ağladıkları görüldü.

 

 

Sevgili okurlarım rahmetli Turan Özdemir’in babası iki dönem Yatağan’da CHP’den Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, bugün adı yine güzelliklerle anılmakta. Çünkü ilçeye güzel eserler bırakmıştı. Annesi Suzan Özdemir ise bir hayli yaşlı olduğundan kendisine oğlu Turan Özdemir’in vefatı bildirilmedi. Bu da tabi ayrı bir acıydı. Yatağan Belediye başkanı H. Haşmet Işık Turan Özdemir’e bir jest yapıp Anfi Tiyatro’nun adını Turan Özdemir Anfi Tiyatrosu olarak isim vermesi yine ayrı bir güzellikti.

 

Sevgili okurlarım Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Turan Özdemir için o kadar konuşulacak güzel konular var ki sormayın. İşte bunlardan bazıları insanlarla konuşurken kibarlığının hiçbir zaman elden bırakmamasıydı. Büyüğünü küçüğünü iyi bilirdi, yüzünden tebessümü hiçbir zaman eksik etmezdi. Sayın Özdemir Sanatçı olduğu için sanatın ne demek olduğunu iyi bilen, sanatçı dostlarına çok önem veren bir değerdi. Aynı güzellikleri de her kesime yapardı. Lafın sonu Turan Özdemir İzmir’de, İstanbul’da ve Ankara’da Türkiye’nin genelinde Yatağan’ın adını Dondurmak Gaymak filmi ile onurlandıran değerli bir sanatçıydı rahmetli Turan Özdemir sevgili okurlarım.            

YAZARIN DİĞER YAZILARI