ERKEN SEÇİM Mİ VAR ?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin KOCABIYIK

Sevgili okurlarım.

Son günlerde Türkiye genelinde erken seçim rüzgarı esmeye başladı. Hemen hemen her gün radyo ve televizyonlarda Muhalefet partisinin milletvekilleri Türkiye’nin durumunun iyi olmadığı için mutlaka bir erken seçim olmasını dile getiriyorlar. Bu erken seçim sesi en çok iyi parti milletvekillerinden geliyor ama iktidar partisi AKP erken seçim olmayacağını dile getirirken Hükümetin küçük ortağı MHP ise genel seçimlerin 2023 de olacağını her konuşmalarında dile getiriyorlar. Yarınlar da ne olur bekleyelim görelim.

Sevgili okurlarım bizde Muğla da bulunan değişik parti il başkanlarının görüşlerini alıp bir erken seçim olup olmayacağını sorduğumuzda AK parti İl Başkanı Kadem METE Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ın ve parti üst düzey yetkililerimizin söylediği gibi yapılacak olan seçimler zamanı geldiğinde yapılır. Bizim parti içinde erken seçim diye bir konumuz yok dedi.

Sevgili okurlarım Muğla MHP İl Başkanı Mehmet KORKMAZ ise Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ Bey in söylediği gibi yapılacak olan Genel Seçimler 2023 de yerine getirilir, erken seçim olacak herhangi bir sorun söz konusu değil eğer bir seçim istiyorsanız 2023 ü bekleyin dedi.

Sevgili okurlarım Türkiye de erken seçimin olması için Muhalefet Partisi İl Başkanlarından olan CHP il Başkanı Adem ZEYBEKOĞLU ise konuyu şöyle dile getirdi. Ülkenin durumunu görmüyor musunuz. Vatandaşımız aç işçiler sokakta esnaf siftah edemiyor bugün 1 liraya aldığın ekmek yarın 2 lira oluyor . Çiftçinin durumun anlatmaya gerek yok içler acısı. Velhasılı Türkiye bir çıkmazın için de tek alternatif ise acilen bir erken seçim olması böylelikle Vatandaş AK Parti iktidarından kurtulmuş olur dedi.

Sevgili okurlarım Muğla iyi parti il başkanı İncilay SAYGIN hanım da konuyu şöyle dile getirmeye çalışıtı. Hüseyin Bey Ülkemizin durumu içler acısı Milletvekillerimizin de dile getirdiği gibi acilen bir erken seçim olması gerekir. Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER hanımında söylediği gibi Ülkenin kurtulabilmesi için bir erken seçim olması gerekir bizlerde bu görüşlere katılıyoruz dedi .

Sevgili okurlarım iktidar partisinin Muğla Ak Parti İl Başkanı Kadem METE Muğla MHP İl Başkanı Mehmet KORKMAZ erken seçime gerek yok zamanı geldiğinde normal seçim yapılır diye konuşurlarken muhalefet partisinin Muğla il başkanı Adem ZEYBEKOĞLU Ülkenin durumunun iyi olmadığını Ak Partinin iktidarı yürütemediğini o nedenle bir erken seçim olması gerektiğini söylerken Muğla İyi Parti İl Başkanı İncilay SAYGIN Hanım ise genel başkanları Sayın Meral AKŞENER ve Milletvekillerinin acilen bir erken seçim olmasını olumlu görürlerken bizlerde erken seçim olmasından yanayız diye konuştu.

Sevgili okurlarım bizde diyoruz ki iktidar partisi ve küçük ortağı herhangi bir erken seçim yok diye konuşsa da  Muhalefet Partisinin il başkanları bir erken seçimden yana konuşmaları sonrası Türkiye de bir erken seçim olasılığının görüldüğünü söylemek istiyorum sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI