MUĞLA’NIN KÖŞE YAZARLARINDAN ALINTILAR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım köşe yazarlarından olsun gazetecilerden olsun her birinin ayrı yoğurt yiyişleri vardır. Yazı stilleri değişir, noktasını virgülünü hele gündemde olan köşe yazılarını ve gazete haberlerini anında donanımlı bilgilerle vatandaşları okutturmasını iyi bilen üstat gazeteci ve yazarlardan Nejat Altınsoy ve Özcan Özgür, Kazım Tokuç, Mustafa İnci ve Hasan Telli’nin köşe yazılarını okumamak mümkün mü? Elbette güzel köşe yazıları yazan üstatlarımızda vardır. Ama ben her gün bu dostlarımın yazısını okuduğum için bu isimleri köşeme aldım. Elbette sizlerinde bir ayrıcalığınız vardır diyorum.

 Sevgili okurlarım bu köşe yazarı ve gazeteci kardeşlerimin hepsi de gazeteci yazar ama onun haricinde her birinde ayrı ayrı insanlık vardır. Büyüğünü küçüğünü iyi bilen saygın gazetecilerdir. Öyle olduğu için bugün hepsi de Muğla genelinde adları güzelliklerle anılır. Ben şimdiye kadar meslektaşlarımın hiçbir zaman kırıcı söz söylediklerini duymadım ve ben de yapmadım. Sayın Özgür, Sayın Altınsoy, Sayın Tokuç, Sayın İnci ve Sayın Telli kendi stillerine göre köşe yazıları yazmaya gayret ederler ve yazmış oldukları köşe yazılarıyla il genelinde ses getirmesini iyi bilen üstatlardır.

Sevgili okurlarım gazeteci yazar Özcan özgür için bundan bir yıl önce oturduğu yerden bu kadar güncel yazıları nasıl yazabiliyor diye bir köşe yazım olmuştu. Sevgili kardeşim Özcan’da bu yazdığım yazıyı anlamamış olacak ki bana biraz kırılmış. Hattı zatında ben Sayın Özgür’ü onure etmiştim. Her babayiğidin işi değil her gün değişik konularda köşe yazıları yazan gazeteci yazar Özcan Özgür gibi. Özcan Özgür kardeşimizin yazmış olduğu köşe yazıları il genelinde en fazla okunan Hamle Gazetesi’ndeki köşe yazılarıdır. Tabi bu da ayrı bir güzellik, kutluyorum kendisini. Gelelim Nejat Altınsoy kardeşim il genelinde efendiliği ile tanınan saygın bir gazeteci yazardır. Sayın Altınsoy tıpkı Özcan Özgür gibi nerelerden bulur bu güzel yazılarını, noktası, virgülünü oturtarak yazmış olduğu köşe yazıları beğeni üstüne beğeni topluyor. Hatta şunu söyleyebilirim zaman zaman Sayın Altınsoy’dan bilgiler alamaya çalıştığım bir meslektaşımdır. 

Sevgili okurlarım Kazım Tokuç eskiden bu yana arkadaşım ve aile dostumdur. Sayın Tokuç’un gazetecilik mesleğini uzun yıllardan bu yana yapar. Yazılması gerek yazıyı da gediğini kondurarak değerlendirir. Tam anlamı ile bir gazete yazarı ve gazete patronudur. Sevgili okurlarım gelelim Mustafa İnci’ye gece gündüz demeden gazetecilik konusunda çalışmalarına hız verir. Sempatik değerli sevecen bir evlattır gazeteci yazar Mustafa İnci kardeşim. Ah bir de şu gece gezintileri olmasa? En büyük zevklerinden biridir Sayın İnci’nin gece yaşantısı. Sempatikliği ile tanıdığım evlat Mustafa İnci atak bir gazeteci oluşu nedeniyle hiçbir kimseye taviz vermeden yazılarını sürdürmeye devam eden gazeteci yazardır. Muğla’da elbette değerli yazarlar ve gazeteciler olduğuna inanıyorum. Ama bu benim söylediğim gazeteci dostlarım gibi elbette Muğla’da saygın isimler vardır. Hasan Telli’ye gelince gençliğin vermiş olduğu hevesten mi bilinmez gazetecilik mesleğinde önce benim haberim çıksın der. Tabi buda ayrı bir güzellik gazeteci yazar Hasan Telli için. Sayın Telli için yazılacak daha birçok konular var ama onu da kendisi ile konuştuktan sonra yazacağımı belirtmek istiyorum. Ben de, ben demeyi sevmem ama Hüseyin Kocabıyık olarak yazmış olduğum köşe yazılarını ve haberleri okurlarımın takdirine sunuyorum sevgili okurlarım.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI