Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

 

Sevgili okurlarım, bundan kısa bir süre önce Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Alper Çetin bey ile ilgili cız köşemde kendisini onure edici bir yazım olmuştu. Sayın Alper Çetin Aydın Adliyesi'nde normal savcı iken başarılı çalışmaları sonrası Yatağan'a Başsavcı olarak atandı.

Sevgili okurlarım, Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin bey, göreve başlar başlamaz başta adliye personeli olmak üzere ilçe halkı ile diyalog kurmasını bildi. Genç yaşta Başsavcı olarak atanan sayın Çetin, bekar olup ilçe halkının kısa sürede sevgi ve saygısını kazandı. Sayın Çetin'in ilk işi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksekokulu'nda yüzlerce öğrenciye hukuk dersi vermek oldu. Öğrenciler aldıkları bilgiler sonrasında Başsavcı Alper Çetin'i onurlandırarak teşekkür ettiler.

Yatağan Adliyesinde disiplinli çalışmaları, sevecen tavırları ile beğeni toplayan Başsavcı Alper Çetin, görev yapabildiği sürece Yatağan'da büyük hizmetler vereceğini dile getirdi sevgili okurlarım...

Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin'in özgeçmişi

Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin, 1992 yılında Uşakta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimimi Uşak'ta tamamladı. 2010 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Çetin, 2014 yılında mezun oldu. 2016 yılında kura ile mesleğe başlayan Çetin'in ilk görev yeri olan Hakkari Yüksekova ilçesinde üç yıl Cumhuriyet Savcılığı görevini icra etti. 2019 yılı HSK kararnamesi ile Aydın Cumhuriyet Savcılığına, 2021 yılı Haziran ayında ise Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Alper Çetin, takdir ve tensip edilen görevimi layıkıyla yerine getirebilmek, evrensel hukuk ilkeleri, anayasamız ve kanunlarla sınırı çizildiği şekliyle hukuku icra edebilmek, insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı ile vatandaşımızın hak taleplerini karşılamak adına görevimizi tüm meslektaşlarımızla birlikte  yerine getirmekte olduğumuzu dile getirmek isterim. Yatağan ilçesinin ve güzel halkının her zaman yanında olduğumuzu, yeni hizmet binamızın tamamlanması ile de daha etkin, verimli ve konforlu bir binada halkımıza hizmet sunacağımızı umut ediyorum. Güzel Ege'nin şirin ilçesi Yatağan'ın adli açıdan daha müreffeh, daha huzurlu bir ortamı haiz olması adına, mesai mefhumu olmaksızın çalışmakta olduğumuzu değerli halkımıza ifade eder, saygılarımı sunarım dedi.

Hüseyin Kocabıyık

YAZARIN DİĞER YAZILARI