MUĞLA SİYASETİNDE NELER OLUYOR ?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla siyasetinde bir hareketlilik olduğu alenen görülmekte. Acaba yoksa bir erken seçim olasılığı mı var? Olur niçin bir erken seçim olmasın? Eğer öyle olmamış olsa Muğla ili başta olmak üzere hemen hemen tüm ilçelerin gözü yarınlarda yapılabilecek bir erken seçimi bekleyecekler.İl genelinde Akparti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nden o kadar çok sayıda Milletvekili adayı ve Belediye Başkanı adayı var ki görünen köy kılavuz istemez.

 

 

Sevgili okurlarım Akparti’de mevcut Milletvekili Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün haricinde o kadar çok sayıda milletvekili aday adayı var ki tahmin edemezsiniz. Akparti için sağda solda yapılan dedikodular: Hamle Gazetesi’nin Patronu Hayati Nizamoğlu Meclis Grup Başkan Vekili Av. Gültekin Akça, Gazete Sahibi Yelda Gökçen, Mevcut Akparti İl başkanı Kadem Mete, Yatağan Eski İlçe Başkanı Mustafa Toksöz’ün isimleri konuşılmakta.Gizli tutulan birkaç bürokrat haricinde yine ayrıca ilçelerden dört isim Muğla Akparti Milletvekilliği için adı geçmekte.Elbette yarın tercih anında neler çıkar bilemeyiz ama bu isimler arasında iki isim Milletvekili Aday Adayı olacak galiba. Eskiden olmadığı gibi yine önseçim olmayıp Recep Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceği isimlerden milletvekili atanacak.

 

 

Sevgili okurlarım şimdi gelelim CHP’de neler oluyor. Muğla ili başta olmak üzere ilçelerden de bir hayli kıpırdanmalar var. Yani milletvekilliği için kendileri aday değiliz diyemiyorlar ama Dr. Osman Gürün, Fevzi Topuz’un yine aday olacakları söylenirken önceki seçimlerde CHP’den Milletvekili Adayı olan isimlerin çoğu yine piyasaya çıkıp evet yine biz varız diyecekleri söyleniyor. Tabi mevcut Milletvekilleri Av. Akın Üstündağ, Prof. Dr. Nurettin Demir, Süha Aldan tekrar biz de yine adayız diyecekler. Desenize kıran kırana bir önseçim olacak? Ama mevcut CHP milletvekillerinden birinin yine ön sıralarda yer alacağı da şimdiden söylenilmekte.

 

 

Sevgili okurlarım Muğla MHP’sine gelince Devlet Bahçeli ve Meral Akşener çatışmasında seçmenin çoğu Meral Akşener’in yanında yer aldığı için Türkiye genelinde MHP’de büyük bir yıpranma oldu. Yarınlar ne gösterir bilemem, söylenecek tek laf var o da mevcut Milletvekili Mehmet Erdoğan tekrar yine milletvekili olabilir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde önümüzdeki yazımı bekleyelim sevgili okurlarım.      

YAZARIN DİĞER YAZILARI