Vatandaş inim inim inliyor

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım, ülkemiz genelinde 2 yıldan bu yana Covid 19 pandemisi ile uğraşırken, şimdi birde hayat pahalılığı çıktı. Bundan birkaç ay önce dolar, Avro ve altın fırlayınca her şeye üst üste zam geldi. Aradan zaman geçmesine rağmen dolar ve Avro normal seviyeye geldiyse de pahalılık halen devam ediyor. Benim anlayamadığım vatandaş inim inim inlerken, sebzenin ve meyvenin ucuzunu bulmak için herşeyi yaparken hükümet yetkililerinden birçok bakan ve milletvekili Türkiye'de pahalılık yok, her şey güllük gülistanlık gibi açıklamaların gelmesi. Gel de bu işin içinden çıkabilirsen çık.

Sevgili okurlarım, başta mazot, benzin, gaz hemen hemen her gün zamlanırken, doğal gaz ve elektrik faturaları vatandaşı isyan ettirdi. Sadece Muğla'da değil ülke genelinde çok sayıda vatandaşın iş yerlerini kapatmak zorunda kaldıkları görüldü. Evde oturanlar ise bankalardan kredi çekerek yada senet kırdırarak borçlarını ödemeye çalışıyor. Benim anlatmak istediğim şu. Dolar 18 liradan 13.5 liraya inince her şey düzelecek diyen bazı bakan ve milletvekillerine sesleniyorum. Hiç olmazsa doğruları söyleyin. Bütçe açığımız var, zamları da o nedenle yapıyoruz deyin. Maalesef yine bildiklerin okuyorlar. Ama vatandaşta neyin ne olduğunu biliyor bunu da kimse unutmasın.

Sevgili okurlarım Türkiye genelinde işçi sınıfında bir serzeniş bulunmakta. Hemen hemen her gün cadde ve sokaklara çıkıp başta geçim sıkıntısını çektiklerini, bu ücretlerle geçinemiyoruz diye tepkilerini her ortamda dile getirmekteler. İnşallah yarınlarımız bir düze çıkarda bugünlerde yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmuş oluruz sevgili okurlarım.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI