BELEDİYE ESKİ BAŞKANI ORHAN ÇAKIR’DAN ALINTILAR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla halkının yakınen tanıyıp bildiği saygın bir simadan bahsedeceğim. Uzun yıllar Muğla Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Orhan Çakır Muğla il genelinde sevecenliği ile tanınan renkli bir can dostudur. Sayın Çakır Muğla Belediye Başkanlığı yapmadan önce uzun yıllar CHP saflarında değişik yerlerde yöneticilik yaptı. Fanatik bir CHP sevdalısı olan Orhan Çakır Muğla Belediye Başkanlığı yapmış olduğu yıllarda başarılı bir belediyecilik yaptığı, hele hele herkesim tarafından söylenir. Tabi bunun yanı sıra da CHP örgütünü de yalnız bırakmaz elinden gelen tüm imkanları kullanırdı. Öyle de olduğu için bugün çok sayıda partilileri tarafından sevgi ve saygı ile karşılanır Okran Çakır sevgili okurlarım.

 

 

Sevgili okurlarım Orhan Çakır’ın birçok marifetleri vardı. Arkadaş topluluğu ile birlikte olup eğlenmeyi çok sever. Eşi ile aile eşrafına karşı saygın bir kişiliği ile tanınır. Şimdi de emeklilik hayatını yaşayan Orhan Çakır her fırsatta yapmış olduğu konuşmalarında eşi ve dostlarını arayıp eski günlerini hatırlıyorlar. Sayın Çakır her gitmiş olduğu toplulukta yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde genç nesillerin iş başına gelmesinde fayda olacağını söylüyormuş.

 

 

Sevgili okurlarım ben de bir fırsatını bulup çarşı içinde bir dostumu işyerinde otururken gördüm. Selamlaştıktan sonra muhabbet etmeye başladık. Ben dedim ki: Orhan Ağabey siz her gitmiş olduğunuz yerlerde Belediye Başkanı olsun, Milletvekili olsun bu kişilerin genç nesilden olması gerektiğini söylüyormuşsunuz, öyle mi diye sorduğumda cevap olarak: Hüseyinciğim bak ben her zaman doğruları söylerim. Yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde gençlerin işbaşında olması gerekir. Çünkü yapılacak olan bu seçimler Türkiye’nin kaderini değiştirecektir. Hele Muğla için çok önemli bir konudur dedi. Ben yine bir araya girip: Sayın Çakır siz her gitmiş olduğunuz yerlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na atanacak isim belli. Bu arkadaşımız da bir ilden gelip Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Muğla’mızın çehresini değiştirip ayrı bir şehir olacaktır dedi. Ben de teşekkür ettim sevgili okurlarım.     

YAZARIN DİĞER YAZILARI