YATAĞAN’DA CHP Mİ YOKSA AKP Mİ KAZANACAK?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Yatağan’da şimdiye kadar görülmemiş kıran kırana bir yerel seçim havası var. CHP’nin Belediye Başkan Adayı Av. Halil Arslan grubu ile birlikte çalışırken, İyi Parti yöneticileri ise CHP Adayı için gecesini gündüzüne vererek seçmenden oy istiyorlar. CHP İyi Parti yetkilileri ve parti üyeleri seçimleri alacağız diye yüzlerindeki gülücükler görülebiliyor.

Sevgili okurlarım Akparti Belediye Başkan Adayı Makine Mühendisi Mustafa Toksöz’de ise hiç dur durak yok. İlçe genelinde gitmediği mahalle kalmadı. Tabi beraberinde Cumhur İttifakı ortaklarından MHP Teşkilatı ile çalışmaları tam gaz devam ediyor. MHP’liler AKP’den daha fazla çalışıyorlar. Tabi çalışacaklar, çünkü sen Akparti olarak MHP’ye 5 meclis üyeliği verirsen o kadar olacak tabi. Ancak bazı Akpartili seçmenler ise MHP’ye 5 Belediye Meclis üyeliği verilmesine karşılar. AKP’nin eski ilçe başkanlarından olan Mustafa Şahbaz’ın 1. sıra belediye meclis üyeliği verilmesine parti içinde bir hareketlilik oldu. Çünkü Mustafa Şahbaz ılımlı bir politikacı oluşu AKP’ye puan kazandırır diye konuşanlar çoğunlukta. Söylenmesi gereken bir laf var onu da anlatayım, CHP’nin Akparti Belediye Başkanlığına bir iş bırakılmadı. Her iki parti de kim fazla oy getirir düşüncesiyle belediye meclis üyesi sıralamaları yapıldı. Tabi bu meclis üyeliği listelerini beğenmeyenlerde oldu.

Sevgili okurlarım şu kısa bir süre de hangi parti güzel çalışırsa Yatağan’daki belediye başkanlığını kazanır görüşündeyim. Çünkü her iki partide çalışmalarına tam gaz hız veriyorlar. İlçe genelindeki HDP’liler CHP’ye oy vereceklerini dile getirirlerken Mehmet Serdaroğlu’nu da DP’den Belediye Başkan Adayı olması acaba hangi partiye zarar verir onu da seçim sonucunda öğreneceğiz. Ama şunu da söyleyeceğim 31 Mart’ta Mehmet Serdaroğlu’nun partisi DP’ye oy verenlerin çoğunluğu geçtiğimiz seçimlerde Akparti lehine oy kullanıyorlardı. Yani anlayacağınız DP’nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Serdaroğlu’nun aday olması ne getirir ne götürür onu da bekleyelim göreli

YAZARIN DİĞER YAZILARI