MUĞLA AKPARTİ SEÇMENİ ÇOK HUZURSUZ

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Akparti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmayları ile yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kurdular. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmayları da aynı işi yapıp Millet İttifakı kurarak seçim yarışlarına girdiler. Sevgili okurlarım hal böyle olunca dört partinin genel başkanları aralarında defalarca görüşüp konuşmalarından sonra hangi ilde hangi partinin seçimlere katılacağını kararlaştırdılar. Bazı illerde dört partinin genel başkanları bir hayli görüşmelerde zorluk çektilerse de anlaşmaya vardılar. AKP, MHP, CHP ve İyi Parti anlaşmaya vardılar ama gel sen Muğla seçmeni neler söylüyorlar neler? Akpartili bazı seçmenler: Benim partim varken nasıl olursa daha düne kadar AKP’yi suçlayan MHP’ye oy veririm. Elim vermek istemiyor, boş atarım yine de kendi partimden başkasına oy vermem. Oda olmayacağına göre oyum boş olacak diye konuşan Akpartililerin çoğunlukta olduğunu söyleyebilirim. Şimdi bazı partililer Akparti yöneticileri: Bu ne biçim iş sitemlerini belirtiyorlar. Sevgili Akpartili yöneticileri şöyle bir başta Muğla olmak üzere ilçeleri dolaşıp Akparti seçmeni serzeniş içinde haykırıyorlar bu anlaşma nereden çıktı diye. Muğla seçmeni serzenişini sürdürüyor. Hal böyle olunca Akparti Genel Merkezi Muğla Akparti seçmeninin bu isteklerini yerine getirebilmek için önümüzdeki günler içinde Muğla’ya partilerinden bir belediye başkan adayı atayacaklar. 

 

Sevgili okurlarım Muğla MHP’sine gelince MHP seçmeni hayatlarından memnunlar. Çünkü ilk defa Muğla’da MHP Büyükşehir Belediye başkanlığında başpehlivanlığa soyunacak MHP seçmeninden bazı partililer ise şöyle konuştular: Her iki partinin arasındaki eski husumetleri bırakıp Muğla’da belediyeye MHP’nin bayrağını getireceğiz diye konuşmalar yapılıyor. Sevgili okurlarım iyi Parti’ye gelince CHP ile Millet İttifakı’ndan memnun. Çünkü yurt genelinde çok sayıda il ve ilçeler İyi Parti’ye verildi. Muğla’da İyi Parti Muğla CHP Büyükşehir başkan adayına destek verecek. Ama ilçelerden birkaç tanesini İyi Parti istemiş. Bakalım yarınlarda ne olur onu da bekleyelim görelim. Çünkü hala CHP’nin İyi Parti ile Muğla ilçeleri arasında görüşmeleri devam ediyormuş.

Sevgili okurlarım CHP’ye gelince tam gaz çalışmalarını sürdürüyor. Muğla’da güçlü bir belediye meclis üyeleri çıkarmanın gayretini gösteriyorlar. Son söz olarak şunu söylemek istiyorum CHP seçmeni hariç MHP, AKP ve İyi Parti seçmeni partilerine kırgın olduklarını dile getiriyorlar. Sevgili okurlarım bir MHP’li Akparti’ye basıl oy veririm diyorsa Akpartili seçmende MHP’ye oy vermek istemiyor. İyi Parti’ye gelince isteksiz de olsa anlaşma gereği oyları CHP’ye isteyerek oy vereceklerini dile getiriyorlar. Yani anlayacağınız Muğla seçmeni anlaşmalardan memnun değil. Bizden söylemesi sevgili okurlarım.     

YAZARIN DİĞER YAZILARI