MUĞLALI LİSELİLER İÇİN VODAFONE FREEZONE 19.LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI HEYECANI BAŞLIYOR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım önceki gün Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık’la birlikte makam odasında sohbet ederken makam odası kapısı devamlı açık olduğu için randevu almaya gerek yoktu. Ziyarete gelenlerin bir kısmı iş için gelirken birçoğu da maddi konuda yardım istiyorlardı. Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ise her gelen vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyordu. Eğer fakir fukara iseniz belediyenin olanaklarından katkı yapmaya çalışıyordu. Harçlık için gelen ayak takımından insanlarda vardı. Bunları da geriye çevirmiyor elinden geldiğince 10, 20, 50 TL verip savuşturuyordu.

 

Sevgili okurlarım Başkan H. Haşmet Işık’a nedir bu iş Sayın Başkan diye dile getirdiğimde Başkan Işık cevap olarak: Evet bizim belediye başkanlığımız böyle, vatandaşları memnun etmezseniz adınız kötü olursunuz. Ben dört dönemdir Belediye Başkanıyım, o zamandan bu yana vatandaşıma karşı parti ayrımı yapmaksızın eşit seviyede davrandım. Ama durumu iyi olmayanlara da her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz dedi. Bu konuşmalarımız sürerken kapıdan içeriye bir roman bayan girdi ve Başkanım ben kürtaj olacağım para yardımı istiyorum dedi. Başkan Işık hemen lafa atıldı: Ben sana bundan 3 ay önce bu konu için yardım etmiştim dedi. Ama yine kucağında bir çocuğu olan roman kadına bir miktar para verip gönderdi.

 

Sevgili okurlarım Belediye başkanı H. Haşmet Işık’ın makam odasına girdiğime pişman oldum. Çünkü yapılacak bir Belediye Başkanlığı bu kadar zor olamazdı diye kendi kendime konuştum. Tam müsaade isteyeceğim sırada Yatağanspor Kulübü Yöneticileri futbolcular için para istiyorlardı. Sayın Işık onu da yerine getirdi. Daha sonrası evet İlköğretim Okulu Öğretmenleri okulları adına maddi yardım teklinde bulundular o da yerine getirildi. Sonra mı Yatağanlı gençler grup halinde Başkan Işık’tan Türk bayrağı istediler ve gençlere onlarca Türk bayrağı verildi.

 

Sevgili okurlarım yine başkandan izin istedim tam kalkıyorum belediye personellerinden iki kişi geldi herhalde kendi aralarında bir anlaşmazlık olmuş olacak ki Başkan Işık’a dertlerini anlatıyorlardı. Başkan Işık aniden ayağa kalkıp: Çıkın dışarı, sizin yaptığınız ayıp, bir daha böyle bir şey görmeyeceğim dedi.

 

Sevgili okurlarım Belediye Başkanlığı çekilecek bir iş değil bilemiyorum. Bu tür istekler sadece Yatağan Belediyesi’nde mi? Ben de 1977’den 1980 yılına kadar Belediye Meclis Başkanlığı görevinde bulundum ama böyle bir şey görmedim. Allah Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık’a sabırlıklar vesin. Yatağan’da Belediye Başkanlığı yapılabilecek bir görev değil. Çünkü bazı olumsuzlukları kısa bir süre içinde gözümle gördüm ve dedim ki Başkan Işık’a Allah size sabırlık versin dedim ve Başkan H. Haşmet Işık neler söyledi: Eğer ben böyle maddi ve manevi yardımlarda bulunmamış olsaydım 20 yıldır ilçede Belediye Başkanlığı yapmazdım. Ben bu tür yardımları yaparken de mutlu oluyorum dedi. Gel sen yap yapabilirsen Yatağan Belediye Başkanlığını? Herhalde bir şeyler anlatabilmişimidir sevgili okurlarım.           

YAZARIN DİĞER YAZILARI