HER BAYAN BÜROKRAT UMMAHAN YURT HANIM GİBİ ÇALIŞSA

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

 

Sevgili okurlarım, bugünkü köşe yazım Bodrum Belediyesi’nde 30 yıl değişik birimlerde görev yapan bugün de yeni Belediye Başkanı tarafından Belediye Başkanlığı Yardımcılığına getirilen Ummahan Yurt Hanım ile ilgili bir yazı yazmak istiyorum. Sayın Yurt, 30 yıl önce Bodrum Belediyesi’nde göreve başlamış değişik birimlerde Daire Müdürlüklerinden sonra en son da Yazı İşleri Müdürlüğü ve Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü yürütmüş. İşte öylesine sosyal etkinliği olan Muğla basınının da yakınen tanıdığı takdir ettiği bir hanımefendi olan Ummahan Yurt Hanım, sosyal yönlü oluşundan mıdır bilinmez Belediye Personeli ile de iç içe olup, her kesimin sevgi ve saygısını almış değerli bir Belediye Başkan Yardımcısıdır. Sevgili okurlarım, Sayın Yurt uzun yıllardan bu yana Belediye ile ilgili çalışmaları Bodrum Basınının haricinde diğer ilçe ve Muğla iline bildirip yapılan etkinlikleri dile getiren çalışkan bir değerdir. Öyle de olduğu için, yazımın başında da söylediğim gibi bundan 1,5 yıl önce CHP’den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Aras takdirini kazanmış, anında iki servisin Belediye Başkan Yardımcılığı’na atanmış. Sayın Kurt’un Belediye Başkan Yardımcılığı’na atanışı Belediye personeli tarafından sevinçle karşılanmış. Bodrum Halkı tarafından da, aynı güzellikler dile getirilmeye çalışmış . Daire amiri ve memurlarıyla arası iyi olan Ummahan Yurt Hanım değişik partilerin Belediye Meclis Üyeleri ve diğer Belediye Başkan Yardımcılarıyla da iç içe çalışıp Bodrum Belediyesi’nin adını güzelleştirmeye çalıştığı dile getiriliyor. İşte böylesine, çalışkan, dürüst bir hanımefendi olan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt bakınız gazetemize neler söylüyor: “ 30 yıldan bu yana Bodrum Belediyesi’nde görev yapmaktayım, Bodrum Belediye Personeli ile iç içe olduğum kadar Bodrum Halkıyla da iç içe olup, Bodrum Belediyesi’nin ne kadar başarılı işler yaptığını dile getirmekten mutluluk duymaktayım. Yeni Belediye Başkanımız Ahmet Aras heralde takdir etmiş olacak ki, beni mükâfatlandırarak Bodrum Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirdi. Sayın Başkana da teşekkür ediyorum” dedi.

Sevgili okurlarım, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt Hanıma uzun zamandan bu yana bir gazeteci olarak, iyi tanır ve bilirim. Çalışkanlığıyla tanınır ve bilinir, ailesine ve çocuklarına her aile gibi çok önem verir, biz de son görevi olan Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de başarılar dileriz, sevgili okurlarım.

 

Bir kız çocuğu annesi, Bodrum doğumlu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Bodrum İlçesinde tamamlandı. Anadolu Üniversitesi AÖF Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 1990 yılından itibaren yaklaşık 30 yıldır Bodrum Belediyesi’nde çalışmalarını sürdürerek, bugüne kadar belediyenin pek çok birimlerinde aktif olarak çalıştı. Bir dönem, nikah memurluğu görevini de üstlenen Ummahan Yurt, uzun dönem Yazı İşleri ve Basın Yayın- Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından ise Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt’a bağlı olan birimler: Bilgi İşlem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü sevgili okurlarım.

 

Sevgili okurlarım biz de diyoruz ki Bodrum Belediyesi’nin çalışkan aynı zamanda halkla olsun belediye personeli ile olsun iç içe olan iş bitiriciliği ile tanıdığımız bodrum’un bayan belediye başkan yardımcısı Ummahan Yurt’u içtenlikle kutladığımızı belirtmek istiyorum sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI