YATAĞAN CHP’SİNDE NELER OLUYOR?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

 

Yatağan’lı CHP’li üyeler uzunca bir zamandan bu yana sürtüşme içinde olduğunu birkaç kez yazmıştım. Yine aynı hamam yine aynı tas. Konu ne diye soracak olursanız senin grubun benim grubum CHP ilçe yönetiminde belediye başkanlığı belediye meclis üyeliğinde anlaşamamakta kaynaklanmakta. Yatağan’da son zamanlarda yapılan yerel seçimlerde CHP Belediyesini AKP’ye kaptırması ise bardağı taşıran son damla oldu. Çok sayıda CHP’li seçmen kızıp oylarını AKP adayına verdiler ve belediye AKP’ye geçmiş oldu. Şimdi muhalif kızgın ve kırgın olan bazı CHP’liler intikamımızı aldık diyerek hareket ettikleri görülebiliyor. Geçtiğimiz günler içinde Yatağan CHP İlçe yönetim kurulu seçimi yapıldı ama maalesef az sayıda üyelerle bir yani Yatağan CHP’sinde çok sayıda partililer ikililikler hatta üçlü grupların birleşmesine imkân olmadığı izlendi. Sevgili okurlarım ama iyi olan ne oldu biliyor musunuz yeniden CHP İlçe Başkanı seçilen Mali Müşavir Mehmet Kemiksiz’in yeni yönetiminin çoğunluğu gençlerden oluşması parti açısından bir nebzede iyi olduğu söyleniyor.   

 

Sevgili okurlarım doğruyu söylemek gerekirse Muğla ve ilçelerinde gerçekleşen CHP İlçe yönetim kurulu üyelerinin en gençleri Yatağan CHP İlçe yönetiminin olduğu dile getiriliyor. CHP yönetiminde çalışan önceki yöneticilerin yapamadığı birlik ve beraberliği Yatağan’ın genç ve dinamik CHP yöneticileri yerine getirir de inşallah birlik ve beraberlik sağlanmış olur. Ama yine yeniden bazı CHP’lilerin mırıldandığı görülüyor. Konularında haklılar. Biz zamana bırakalım bekleyelim görelim inşallah parti içinde birlik ve beraberlik sağlanır da kazanan Yatağan CHP’si olur diyorum.

 

Sevgili okurlarım biz bu tür yazıları tüm partiler içinde yazdığımız siz okurlarım daha iyi bilirsiniz. Zamanı geldiğinde tüm partileri tenkit ettiğim zamanlar olmuştu. Tabi yine olumlu olduğunda da temenni niteliğinde de yazılarım olmuştur. Yapılan yerel seçimlerde belediye eski başkanı H. Haşmet Işık CHP’nin aleyhine çalıştı diye disiplin kuruluna verilmişti. CHP Belediye Başkan Adayı Av. Halil Arslan ve arkadaşları tarafından şikâyet edilip disiplin kuruluna gönderilmişti. Disiplin işleminin hala devam ettiği söyleniyor. CHP İlçe Kongresinde CHP Belediye Başkan Adayı Av. Halil Arslan neticeyi beklerken sessiz kalmayı yeğledi. Başkan Işık ise yapılan kongrede kendisine yakın olan isimleri delege seçtirdi. Yatağan CHP içinde bulunan birçok partili yine sızlanıp Yatağan CHP’sinin bileşmesine imkân yok iye konuşmalarına devam ediyorlar. CHP’den belediye başkan adayı olan Av. Halil Arslan ise sessiz kalmayı yeğlerken eski başkan Haşmet Işık ise Yatağan CHP’sine genç ve dinamik bir yönetim oluştu diye konuştu.Yine ayrıca Yatağan CHP kadın kolları başkanı Ulviye KIZILDAĞ yapılan İlçe kongresinde taraf tutuldu.Partiye uğramayan isimler delege yapıldı.Bu da Yatağan CHP’sinin yüzünü gösteriyor dedi. Bende son söz olarak şunu söylemek istiyorum. Şimdilik Yatağan CHP’sinin durumunu bende bir türlü anlamış değilim. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim CHP’nin eski kurmaylarından bazı isimlerin ikili oynadıkları da alenen görülürken H.Haşmet IŞIK taraftarları normal bir İlçe kongresi olduğunu belirtirlerken CHP belediye başkan adayı Av.Halil ARSLAN’ın taraftarları da biz hayatımızda böyle bir İlçe kongresi görmedik dediler. Bu da bazı partililer tarafından tenkit edildi. Yatağan CHP İlçe başkanlığına yeniden seçilen Mali Müşavir Mehmet KEMİKSİZ her şeyi zamana bırakalım önceden nasıl top gibiysek bazı çalışmalarımız sonrası Yatağan CHP’si yine dimdik ayakta olacaktır dedi.

 

 

YATAĞAN CHP’NİN İLÇE YÖNETİMİ

 

İLÇE BAŞKANI: MEHMET KEMİKSİZ-MALİ MÜŞAVİR

Ümmühan KESKİN -Ev Hanımı

Erkin ALPÖZEN- İşletmeci

Etraf CİCİLİ- Geçmiş dönem belediye başkanı

Banu DELİÇAY AYKİT-İlçe Sekreteri

Ozan GÜRPINAR- Mali Müşavir

Tufan SUBAY-İşletmeci

Cihan KURU-İşçi

Mehmet UYAN-Veteriner Hekim

Mutlu ÖZLER-Emekli Memur

Sami GİRE-İşçi

Gülçin ÇETİNKAYA-Ev Hanımı

Mustafa GÖK- Maliye Emekli Şef

YAZARIN DİĞER YAZILARI