MARMARİSLİLERİN YAKINEN TANIDIĞI RENKLİ İSİM SUAT ESİN

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Suat Esin’i yıllar öncesinden tanıyan ve bilen biri olarak şunu söylemek istiyorum Marmaris’te kendini kabullendiren sosyal yönlü olarak bilinen Suat Esin can dostu saygın bir işadamıdır. Sayın Esin CHP’den Milletvekili Adayı olmasına rağmen ilçe ve il genelinde sağ sol demeden her kesim tarafından adı saygı ile anılan bir isim olduğunu söylemek istiyorum. Muğla’da Marmaris adına uzun yıllar il genel meclis üyeliği görevinde bulunan işadamı Suat Esin yapmış olduğu bu görev sırasında Muğla’nın değerli bir şahsiyetidir.

 

 

Sevgili okurlarım uzun yıllar CHP siyasetinin içinde bulunması birçok eş ve dost edinmesine neden olmuştur. Sayın Esin uzun yıllar Türsab ikinci başkanlığı görevinde bulunmuş. Geçtiğimiz günler içinde yapılan seçimde Marmaris ve yöresinin Türsab Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiş. Sayın Esin Başkan seçilişi Marmaris’te sevinçle karşılanmış. Sevgili okurlarım işadamı Türsab Başkanı Suat Esin Muğla il genelini çok iyi tanıdığı ve bildiği için tabi il genel meclis üyeliği döneminde vatandaşlarla iç içe olmuş yöresinde tanınan bir isim olarak bilinmeye başlamış. İşadamı Suat Esin’in özgeçmişi de şöyle:   

 

28/11/1964 Dalaman doğumluyum.1977 yılına kadar Dalaman'da yaşadıktan sonra Marmaris'e taşındık. İlkokulu Dalaman'da, ortaokulu ve liseyi Marmaris’te, üniversiteyi 9 Eylül üniversitesine bağlı Muğla işletmecilik yüksek okulunda (MİYO) 1982-1986 yılları arasında okudum.2004-2014 yılları arasında Muğla il genel meclis üyeliği yaptım.2009-2014 yılları arasında özel idarede Turizm komisyonu başkanlığı yaptım.2015 yılında milletvekili aday adayı oldum. Ancak seçilebilecek bir sıraya gelemedim.2016 yılında Türsab Marmaris'te 2. başkanlık yaptım. Ve bu yıl 28 Temmuzda yapılan seçimlerde başkan adayı olarak girdiğim seçimlerde seçimi kazanarak, Marmaris Türsab YTK(yöre temsil kurulu) başkanı seçildim.1991 yılında kurmuş olduğum İnsu Turizm Seyahat Acentesinin sahibiyim.

 

 

Biz de diyoruz ki sosyal yönlülüğü ile tanıdığımız efendiliği ile bildiğimiz güler yüzlü dost insan işadamı Suat Esin’e Marmaris’e verdiği güzel katkıları ve çalışmalarından dolayı başarılar dilediğimizi ve kutladığımızı belirtmek istiyorum sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI