BOZÜYÜK MAHALLESİ BİR ŞEHİR HAVASINA BÜRÜNDÜ

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Yatağan’ın Bozüyük Mahallesi yani Güzelköylü, Baba Ocağı dizi çekimlerinin çekildiği yer yaz aylarının gelmesi ile vatandaşlar tarafından dolup taşmakta. Önceki yıllarda çevrilen dizi filmleri sonrası bırakın Türkiye’yi dünyayı bile  salladı yoğun kalabalıktan dolayı. Herkes Bozüyük yani Güzeyköy’den bahsediyormuş. Benim torunum olan Fatoş geçtiğimiz aylar içinde İtalya’ya gitmiş. Bir restaurantta yemek yerken konuşmalarından anlamış olacak ki bir Türk garson: Affedersiniz, siz Tür müsünüz? Türkiye’nin neresindensiniz diye sorduğunda torunum Fatoş cevap olarak: Muğla-Yatağan’lıyız diye cevap vermiş. Türk garson yine lafa atılmış: Yani siz Yatağan’da Güzelköylü dizisinin çekildiği yerden misiniz diye sorduğunda torumun Fatoş: Evet der. Türk garson tine lafa atılır. Hanımefendi ben her hafta işyerinden izin alıp Yatağan’ın Bozüyük Mahallesi’nde çekilen Güzelköylü dizisini seyrediyordum ve benim gibi çok sayıda Türk de bu güzel diziyi severek seyrettiklerini söylüyorlar diye konuşmuş İtalya’daki Türk garson? İşte Yatağan’ın adı tüm dünyada güzelliklerle anılabiliyor.

Sevgili okurlarım özetle şunu söylemek istiyorum, Bozüyük’te çevrilen Güzelköylü dizisi Avrupa’da zevkle seyredebiliyorsa bu da Yatağan Bozüyük Mahallesi’nin reklamı oluyor ve tüm dünya Türkiye’yi iyi tanıma imkânı buluyor. O nedenle Bozüyük Mahallesi yerli ve yabancı turistlerde yaz ayının gelemsi ile dolup taşmaya başladı bile? Dıştan Bozüyük’e gelen vatandaşlara köylülerde güler yüzlülükle karşılayınca ortaya bir güzellik çıkıyor. Hele devletin en yetkilisi yani Muğla Valisi Amir Çiçek Bey’de Bozüyük Mahallesi için yapılması gereken ne iş varsa yapmaya hazırım diyebiliyorsa bu güzelim köy yarınlarda bir şehir havzasına bürüneceğini şimdiden görebiliyorum.

Sevgili okurlarım dizi filmlerinin çekimi ile binlerce vatandaşın gelip gördüğü yer Bozüyük Mahallesi’nin daha da güzelleşmesi için Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık elinden geldiğince bu şirin mahalleye her türlü katkı yapmakta. Köy Muhtarı emekli öğretmen Vahdet Beçin ise öğretmenlikten almış olduğu bilgi ve tecrübeleri ile Bozüyük Mahallesi’nde köyü adına bir şeyler sergilemekte. Dışarıdan bu güzel köyü görmeye gelen vatandaşlar ise Pınarbaşı tesislerinde yeşillikler içinde berrak suların aktığı ördeklerin yüzdüğü 500 yıllık ağaçların altında oturup yemek yemek ayrı bir zevk olur diyorum.

Sevgili okurlarım yine ayrıca Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ve Muhtar Vahdet Beçin’in uğraşları ile Aplangeç’e yeni tesisler yapılması yine ayrı bir güzellik oldu. Çünkü bu tesiste de yeni yeşilliklerin bulunduğu Aplangeç çayının bulunduğu yerde de güzel bir gün geçirebilirsiniz. Yani son söz olarak Bozüyük Mahallesi’ni gelip görmenizde fayda var diyorum sevgili okurlarım.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI