HAYIRSEVER İŞADAMI MEHMET SOYKAN

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğlalıların yakınen tanıdığı renkli bir simadan bahsedeceğim, Soykan Kuyumculuğun sahibi Mehmet Soykan. Evet, bu değerli evladımız Muğla ve genelinde adını devamlı güzelliklerle andırmasını bilen bir işadamıdır. Uzun yıllardan bu yana sarrafiye ve kuyumculuk üzerinde büyük bir tecrübe sahibi oluşu bir de müşterilerine karşı ilginin en büyüğünü göstermesi Mehmet Bey’in ana prensiplerinden biridir. Büyüğünü küçüğünü bilmesi aynı zamanda da eş dostlarının iyi günde kötü gününde yanlarında bulunmasıdır.

 

 

Sevgili okurlarım Muğlalı işadamı Mehmet Soykan ailesine düşkünlüğü ile bilir. Eş ve çocuklarını yalnız bırakmamayı özen gösterir. Hele torunları için yapamayacağını hiçbir şey yoktur. İşte böylesine bir değerdir bizlerinde sevdiği Muğlalı işadamı Mehmet Soykan Bey. Beraberinde onlarca çalışanı ile birlikte bir ağabey kardeş gibi geçirir. Kendisinde bir patron havası yoktur. Muğla Yaylası’nda yazlık evi ve bahçesi olmasına rağmen fırsat buldukça da deniz kenarlarına gitmeyi ve buralarda da eğlenmeyi çok seven bir dostumdur.

Sevgili okurlarım Muğlalı işadamı Soykan kuyumculuğun sahibi Mehmet Soykan il genelinde yapmış olduğu maddi ve manevi yardımlarla adı güzelliklerle anılan saygın bir işadamıdır. Hele hele maddi yardıma ihtiyaç olan tüm fakirlerin yanında olduğu yakınen tanıyan ve bilen birisi olarak şunu söyleyebilirim Muğla’da adı simgeleşen her kesimin sevdiği geçtiğimiz günler içinde bir trafik kazasında vefat eden Serpil ablamızı devamlı yemek ikram eder ve cebine bir miktar para koyardı. İşte böylesine hayırsever bir işadamıdır benimde çok sevdiğim işadamı Mehmet Soykan.

Sevgili okurlarım Mehmet Soykan Mehmet Soykan için söylenecek o kadar çok konular var ki anlatmayla bitmez. Öylesine bir değerdir sevgili kardeşimiz Mehmet Bey. Muğla’da da birçok kuruluşlarda yöneticilik yapmakta olup Muğla’nın güzelliği için elinden geleni yapmaktadır. Öyle saygın bir isim olmasa fakirinden fukarasından tutun Muğla’nın üst düzey bürokratları her fırsatta Soykan Kuyumculuğa gelir alışverişini yapar. İşte bizim hayırsever İşadamı Mehmet Soykan bu güzellikleri yaratan bir değerdir sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI