YENİ EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ GÖREVE BAŞLADI

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Muğla’nın yeni Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu geçtiğimiz hafta içinde göreve başladı. Ziyaret akınları devam ederken, ben de Sayın Dilberoğlu’na hoşgeldin ziyaretinde bulundum. Beni kapıda karşılayan yeni Emniyet Müdürümüz tıpkı önceki Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya gibi güler yüzlülüğünü elden bırakmıyordu. Yapmış olduğumuz sohbet sırasında, konuşmalarıyla tecrübeli bir Emniyet Müdürü olduğu kanısına vardım. İlk işi Muğla Protokolü ile tanışma olmuş ve Polis Teşkilatına bir talimat vererek vatandaşlarla iyi geçinilmesini söylemiş. Önceki gün de bazı ilçe emniyet müdürlerinin görev yerlerini değiştirmiş. Ben araya girerek; “ Sayın Müdürüm Yatağan İlçe Emniyet Müdürü de mi değişti?” diye sorduğumda, “tecrübeli, çalışkan, dürüst bir Emniyet Müdürü’nü Yatağan’a gönderdim, Yatağan’da da güzel işler yapacağına inanıyorum. Diğer İlçe Emniyet Müdürlerimiz de başarılı çalışmalar yapmış, bundan sonra daha iyi görevler yapacaklarına inanıyorum” diye konuştu. Sevgili okurlarım, Muğla’ya yeni atanan İl Emniyet Müdürü Hakkari’de uzunca bir süre görev yapmış, ekibiyle birlikte terörle mücadele için bir hayli uğraşlar vermiş ve de başarılı olmuş. Sohbet ilerledikçe konu Muğla’ya geldi. Yeni İl Emniyet Müdürümüz yine yapmış olduğu konuşmasında “Muğla insanının cana yakın olduğunu, suç işlenme oranının çok az olduğunu, her tarafı denizlerle çevrili olan Muğla’mızın turizm yönünden örnek bir il olması bilhassa beni çok sevindirdi. Yaz, kış demeden turizm sezonlarında Sayın Valimiz Esengül Civelek Hanımefendi Başkanlığında elimizden geldiğince örnek çalışmalarımız olacaktır” diye konuşan, sayın Dilberoğlu konuşması sırasında güler yüzlülüğünü elden bırakmıyordu. Bunların yanısıra, giyim ve kuşamı da bilen bir Emniyet Müdürü olduğunu gördüm. Sevgili okurlarım, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu Polis Teşkilatı ile yapmış olduğu toplantıda Polis Teşkilatı’nın 24 saat ayakta olmasını önceden de söylediğim gibi vatandaşlarla da iç içe olmanın gayretini göstermelerini istediğini söyledi. Sevgili okurlarım, Muğla’nın şansından mıdır bilinmez, yazımın başında da söylediğim gibi Saygın bir Emniyet Müdürü olan Süleyman Suvat Dilberoğlu’nun önceki Emniyet Müdürümüz Hakan Çetinkaya’yı aratmayacağı ve güzel işler yapacağına inanıyorum. Yeni İl Emniyet Müdürümüz Süleyman Suvat Dilberoğlu’nun Özgeçmişi:

1967 yılında Kocaeli ilinde dünyaya gelen İl Emniyet Müdürümüz Sayın Süleyman Suvat DİLBEROĞLU, 1985 yılında Polis Kolejinden, 1989 yılında ise Polis Akademisinden mezun olarak, Komiser Yardımcısı rütbesiyle meslek hayatına başlamıştır.

Teşkilatımızın çeşitli birimlerinde değişik rütbelerde görevini başarıyla yerine getiren Süleyman Suvat DİLBEROĞLU, son olarak Hakkâri İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmakta iken, 19.09.2019 tarih ve 2019/320 sayılı kararname ile Muğla İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI