İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. İSKENDER GENCER GÖREVE BAŞLADI

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla İl Sağlık Müdürü değişti. Yerine eski Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer geldi. Bilindiği üzere birkaç yıl önce Muğla İl Sağlık Müdürlüğü üçe bölünmüş Halk Sağlığı Müdürlüğü, Genel Sekreterlik ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmaktaydı. Ancak yeniden bu üç kurum birleştirilerek İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlandı. Yeni Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Genel Sekreterlik lav edilmiş oldu. Bu kurumlar böylelikle İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlanmış oldu. Genel Sekreter Murat Himoğlu ile Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Bey ile eski İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’in hala nereye tayin edildiği bilinmiyor.

 

 

Sevgili okurlarım önceki hafta basın İl Sağlık Müdürlüğü’ne yeniden atanan eski Sağlık Müdürü İskender Gencer’e aradan üç yıl geçmesine rağmen hala genç ve dinç bir görünümle yeni görevine başladığını gördüm. Hayırlı olsun diye yanına uğradığımda Sayın Gencer’deki önceki başarılı çalışmalarının aynısını gördüm. Benim de kadim bir dostum olan Muğla’nın yeni İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer’e büyük bir iş düştüğünü gördüm. Halk Sağlığı Müdürü ve Genel Sekreterliği kendisine bağlamış 5000’den fazla sağlık personelinin başında olmak hakikaten kolay bir iş değil. Çünkü makamında konuşurken yetkilinin biri gelip diğeri gidiyordu. Yani Müdür Bey’e rapor üstüne rapor sunuyorlardı ve imza attırıyorlardı. Yani anlayacağınız Sayın Gencer büyük bir işin içine girmişti.

 

 

Sevgili okurlarım Muğla’nın yeni İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer’in çalışma tarzını bu kez çok değişik gördüm. Kendisi her ne kadar güler yüzlü sempatik bir bürokrat olmasına rağmen yarınlarda yeni yapacağı toplantıda personeline şu talimatı verip disiplin üzerinde çok duracakmış. Yine ayrıca Sayın Gencer kendisi ile çalışacak isimleri belirleyeceği bilgisini aldım. Yapılan sohbette İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer öncelikle kurumunda disiplin başta gelecek. Yapılacak elbette birkaç değişiklik olacak tabi. Hastane personeli hastalarına karşı ilginin en iyisini gösterilecek, yanlış yapanlar elbette karşılığını ağır ödeyecekler dedi.  İlimiz genelinde bulunan sağlık personelinin bulunduğu yerler sık sık gidip çalışmaları hakkında bilgiler alacağım. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Türkiye’de örnek b,r sağlık müdürlüğü olacak. Benim bu göreve gelmem de en büyük katkısı olan Milletvekillerimiz Hasan Özyer, Nihat Öztürk ve İl Başkanı Kadem Mete Bey’lerdir. Kendilerine teşekkür ederim dedi. Biz de Sayın Gencer’e yeni görevinde başarılar dileriz sevgili okurlarım.     

YAZARIN DİĞER YAZILARI