Muğla CHP milletvekillerine tebrikler, tabi belediye başkanlarına da

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım, Muğla'nın dört bir yanında çıkan orman yangınları hepimizi büyük bir üzüntüye boğdu. Orman yangınlarında gecesini gündüzünü veren CHP Muğla Milletvekillerinden Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Burak Erbay, Suat Özcan her biri bir gün Milas'ta ertesi gün Köyceğiz'de, diğer gün Milas'ta Menteşe ve Bodrum yangınlarında söndürme ekipleri ile birlikte hazır bulunup değişik televizyon kanallarında yangınla ilgili demeçler vermeleri vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığı görüldü.

Ayrı ayrı partilerden oluşan belediye başkanlarından, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün başta olmak üzere Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'inde yangın alanlarında vermiş oldukları mücadeleler dikkatle izlendi ve takdir gördü. Muğla'da bulunan 13 CHP İlçe Başkanı da bazı demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlarla yangın alanlarına giderek ekiplerin ihtiyaçları için büyük katkıda bulundular.

Sevgili okurlarım İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ise tıpkı CHP Milletvekilleri gibi her gün ayrı bir yangın bölgesinde bulunup bugünün Ak Parti iktidarına yangınları söndürmemekle aciz kaldıkları için kınadı.    

Ak Parti Muğla Milletvekillerinden Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Demir, yangın alanlarında bulunan televizyon muhabirlerinin röportajlarında göremedik ama yine iki milletvekilimizin yangın bölgelerinde olduğunu öğrendim.

Sevgili okurlarım CHP Muğla Milletvekillerinden Süleyman Girgin, Mürsel Alban ve Burak Erbay'ın yangın alanlarında yüksek sesle bağırarak acilen uçak, helikopter gönderin, ciğerlerimiz cayır cayır yanıyor diye haykırmaları sonucu seslerinin kısıldığını gördük. Bu konuda başta milletvekillerimiz olmak üzere belediye başkanlarımızı da yangın konusunda gösterdikleri özveriden dolayı kutladığımı belirtmek istiyorum.

Hele hele Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın 10 gün boyunca gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışması da takdire şayandı. Çünkü sayın Tokat her yangın bölgesinde hükümet yetkililerine uçak ve helikopter gönderin ölüyoruz, yanıyoruz diye sesleniyordu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise organize bir çalışmayla Bodrum yangınının söndürülmesinde büyük katkılar verdiği görüldü. Hele Milas'ta bulunan iki santralin alevlerden etkilenmemesi Muğla ve ülkemiz için büyük bir şanstı.  

Sevgili okurlarım Muğla'nın dört bir yanını saran yangında orman işçilerinin özverili çalışma yapması, yine orman köylülerinin ve gönüllü vatandaşların verdikleri katkılar görülmeye değerdi. Yatağan, Milas, Köyceğiz, Marmaris, Bodrum, Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde çıkan yangınlardan dolayı bu güzel yerlerimiz büyük bir yara aldı diyebilirim.

Sevgili okurlarım devlet yetkilileri çıkan orman yangınlarında orman işçilerinin haricinde vatandaşların yangın alanlarına girmemesi konusunda tedbirler almasına rağmen, orman köylüleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş yangın alanlarından ayrılmayıp söndürme işçilerine her türlü malzeme getirmesi yine ayrı bir güzellikti.

Sevgili okurlarım, Muğla'nın CHP Milletvekillerinden Süleyman Girgin, Mürsel Alban'ın hükümete karşı sert konuşmaları da televizyon kanallarında alenen görülebildi. Böylelikle hükümet yetkililerine tepki gösterilse de, gösterilmese de olan Muğla'mızın şirin ilçelerinin ormanlık alanlarına oldu. İnşallah bundan böyle bu gibi felaketleri yaşamayız diyorum sevgili okurlarım.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI