YATAĞAN’DAN YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

 

 

Sevgili okurlarım Yatağan’ın sevilen ailelerinden Sanayi Sitesi’nde New Holland Traktör Yetkili Servisi sahibi Özcan ve Fatma Dinç’in oğullarından Ali Dinç yıllardır yönetmen yardımcılığı yaptığı sinema sektöründe oyuncu olarak TRT1’in Cumartesi akşamları 20.00’da yayımlanan komedi ve aile dizisi Kalk Gidelim’de İnsaf rolüne hayat veriyor.

 

Sevgili okurlarım Ali Dinç Endüstri Meslek Lisesi’ndeki yıllarında öğretmeni Duygu Yüksel’in Ali Dinç’in yeteneğini keşfetmesi sayesinde tiyatroya başlamıştı. Önce Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde oradan da elde ettiği başarı ile yatay geçiş yaptığı İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

 

Sevgili okurlarım henüz üniversite ikinci sınıfta iken Bozüyük Köyü’nde çekilen Güzel Köylü dizisinde defalarca reddedilmesine rağmen pes etmeden dizi ekibine stajyer olarak katılmayı başaran Ali Dinç, çalışkanlığı ve iş disiplini sayesinde dizideki yönetmen ve diğer çalışanların dikkatini çekti. O günden sonra televizyon sektöründeki yerini perçinlemiş oldu. Daha sonra İftarlık Gazoz Sinema Filmi’nde Yüksel Aksu ve Cem Yılmaz ile tanışma ve çalışma fırsatı buldu. Üniversite’nin son yılında hem öğrencilik hayatını sürdürürken aynı anda Aslı Enver ve Şükrü Özyıldız’ın başrollerini paylaştığı Kış Güneşi dizisinde, mezun olduktan sonra Engin Akyürek ve Fahriye Evcen’in başrollerinde olduğu Ölene Kadar dizisinde çalıştı. Sonra Poyraz Karayel ve Yalaza dizilerinde çalışıp Kalk Gidelim ekibine dahil oldu.

 

Sevgili okurlarım çalıştığı her işte anı olsun diye bir sahnede oynamayı adet edinen Ali Dinç, Kalk Gidelim dizisinin 33. Bölümünde aldığı bir rolden sonra senarist ve yapımcının dikkatini çekti. Gelen olumlu tepkilerden sonra Ali Dinç kamera arkasından kamera önüne geçiş yaptı. Yönetmen yardımcılığı görevini yürütmesinin yanı sıra her bölümde birkaç sahnede rol almaya başladı. İnsaf karakterinin gün geçtikçe sevilmesi ve dikkat çekmesi üzerine her bölümde aldığı rol sayısı artmaya başladı. 67.bölümle birlikte Ali Dinç artık oyuncu kadrosunda yerini almıştı.

 

Ali Dinç dizideki İnsaf karakteri ile yeni dönemde 7’den 70’e herkesi güldürmeye ve Muğla’mızın güzel şivesini yaşatmaya devam edecek.

 

Bizler de Muğla Yatağanlılar olarak Ali Dinç kardeşimizi desteklemeye devam edeceğiz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI