MUĞLA SEÇMENİ İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİ MUĞLALI OLSUN İSTİYOR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım yarınlarda seçim olur mu olmaz mı bilemem ama Muğlalı seçmen partililer ilimizde Milletvekillerinin, il başkanlarının ve ilçe başkanlarının kökenli Muğlalı olmalı, Muğlalılar tarafından yönetilmesinin gerektiğini dile  getiriyorlar. Mevcut ön seçim sadece CHP içinde yapılıyor. Ama CHP Genel Merkezi tarafından milletvekilliği için bir kontenjan Milletvekili atması da CHP’li seçmeni üzüyor. Tabi bu tür konuşmalar CHP’li seçmenler tarafından söyleniyor.

 

Sevgili okurlarım Muğla CHP’sini yönetebilecek il başkanları Muğlalı olduğu kadar partisini önceki seçimlerden daha fazla oy alabilecek şahsiyetlerin ön plana çıkmaları gerek. Çünkü CHP’li seçmen bugünden itibaren sen ben kavgası istemiyor. CHP içinde eski kurmaylar olsun yeni kurmaylar bir araya gelip toplantı üstüne toplantılar yapıp Muğla’ya parti adına hangi vatandaşı il başkanlığına getirelim, hangi isimleri de CHP Milletvekili yapalım diye düşünmelerinde fayda var. Öyle de olacağa benzer.

 

Sevgili okurlarım inşallah bu seçmenin istekleri yerine gelir de Muğla CHP’si il başkanı ile, milletvekilleri ile Muğla’da yeni bir adım atmış olurlar. Kazanan da Muğla CHP’si olur. Muğla Akparti’ye gelince parti içinde büyük bir disiplin bar. Nereye çıkıp da Muğla Akparti İl başkanı olacağım diye konuşursun, imkansız? Hele Milletvekilliği için bir babayiğit çıkıp da evet ben Akparti’den Milletvekili adayıyım diye piyasaya çıkamıyor. Konularında haklılarda yani, nasıl mı? Hemen anında parti içinde yıpratabiliyorlar. En önemlisi ise hem il başkanlığı hem milletvekilliği için Ankara ne derse o oluyor. Nedir o olmak Akparti’nin kurmaylarının yine hatırı olanlar tercih edileceğe benzer.

 

Sevgili okurlarım yapılacak olan genel seçimler için Akparti’de o kadar fazla Milletvekili Adayı var ki sormayın? Ama iş öyle olmuyor. İşte n oluyor parti içindeki gizli isimler Ankara’ya şu isimler olsa daha iyi olur bilgilendirmeleri sonrası onaylar öyle veriliyor. Şimdilik AKP içinde CHP’de olduğu gibi o kadar Milletvekili aday adayı olacak? Aday adayı olacak isimleri de şimdiden uyarmak istiyorum seçmen genç nesillerden oluşan isimleri tercih edeceklerini belirtiyorlar. Muğla’da ise üç partinin görüşleri de aynı olduğu söylenilmekte.

 

Sevgili okurlarım Muğla MHP’sini de şöyle vurgulamak istiyorum, MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan çalışkan bir Milletvekili ama MHP içinde Meral Akşener’den korkuyorlar. Çünkü Sayın Akşener Türkiye genelinde tam gaz çalışma içinde. Muğla’da 7 Milletvekilliğini hangi parti ne kadar alır onu da bekleyelim görelim sevgili okurlarım.

 

NOT: Önümüzdeki günlerde yazacağım yazı da CHP, AKP ve MHP’de il başkanlığı konusunda, milletvekilliği aday adaylığı konusunda kimlerin adlarının geçtiğini yazacağım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI