YATAĞAN AKP’DE İBRE MUSTAFA TOKSÖZ'DEN YANA

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Yatağan’da CHP’de olduğu gibi Akparti’de de belediye başkan adaylığı için mevcut Akparti İlçe Başkanı Ali Tekin gazetemize yapmış olduğu açıklamasında kesinlikle belediye başkan adayı olmadığını ve olmayacağını üstüne basa basa söyledi. Akparti Genel Merkezi ilçemizde hangi adayı belirlerse o adayın üzerinde belediye başkanı olabilmesi için var gücü ile çalışacağını vurguladı. Sayın Tekin bu tür demeç vurguladı. Niçin yaptı, ilçe genelinde Yatağan Belediye başkanlığında adı sıkça geçen isimdi. Yani hal böyle olunca Akparti Belediye başkanlığı için iki ismin adı geçmekte. Bunlardan biri Makine Mühendisi Mutsa Toksöz, diğeri de eski Sendika Başkanlarından İbrahim Kocabıyık olarak görülüyor.

 

Sevgili okurlarım Akparti İl yöneticilerinden almış olduğumuz bilgi ise şöyle konuştular: Önümüzdeki günler içinde Muğla genelindeki belediye başkan adaylarını Akparti Genel Merkezi tarafından belirlenecek. Bizde önümüzdeki günler içinde Akparti’nin yapacağı açıklamayı dört gözle bekliyoruz. İsminin açıklanmasını istemeyen bir il Akparti yöneticisi neler söylüyor: Bizim elimizde herhangi bir yetki yok. Akparti Genel Merkezi’nin Yatağan Belediye Başkanlığı için atayacağı isim önceki dönemde de çok az bir oy farkı ile Yatağan Belediye başkanlığını kaybeden Makine Mühendisi Mustafa Toksöz’ün kesinlikle atanacağıdır diyorlar. Yatağan Akparti Teşkilatı ise Mustafa Toksöz’ün kesin belediye başkanı adayı olacağına inanıyorlar. Çünkü Sayın Toksöz uzunca bir süre Akparti İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Önceki seçimlerde belediye başkanlığını az bir oy farkı ile kaybetti.   

 

Sevgili okurlarım Sayın Toksöz, Sayın Kocabıyık yarın seçim olacakmış gibi seçim çalışmalarına başladıkları görüldü. Her ne kadar İbrahim Kocabıyık ben atanacağım görüşü ile seçmenlerle birlikte olmaya çalışıyor. Diğer aday Makine Mühendisi Mustafa Toksöz ise yerinden fazla kıpırdayamıyor. Nedeni yarın Akparti genel Merkezi’nden gelecek olan atamayı beklediği söyleniyor.

 

Sevgili okurlarım önceki yazımda CHP’nin Belediye Başkanı adaylarının 8-10 tane olduğunu dile getirmiştim. Ama bu adayların yarın belediye başkanı olacakmış gibi çalışıyorlar. İlçede pek MHP oyu yok ama İyi Parti’nin oyları nereye gider bilemem. Gelecek yazılarımda yine CHP adayları için neler oluyor neler dile getireceğim. Hani bir laf vardır ya o da şu, Yatağan Akparti’yi seçmeni tercihlerini Makine Mühendisi Mustafa Toksöz’den yana tercih ettiklerini söylüyorlar. Tabi bu Akparti seçmeninin görüşü sevgili okurlarım. Biz de Yatağan’da araştırdığımıza göre alternatifsiz tek adayın Mustafa Toksöz olduğu görülüyor. Mustafa Toksöz AKP tarafından ataması olursa dürüstlüğü ve efendiliğinden dolayı ataması olur.

 

Sevgili okurlarım yazımın başında da söylediğim gibi CHP’de 8-10 aday var ana birbirlerine ağır itham etmekten başka bir şey bilmiyorlar. Böylelikle Yatağan’da kıran kırana bir seçim olması bekleniyor. Akparti’de parti üst düzey yetkilileri de Mustafa Toksöz’den yana tavır aldıklarını söylüyorlar. Önceki seçimlerde Sayın Toksöz az bir oy farkı ile seçimi kaybetmişti. Şimdi rövanşını alacak diye konuşan çok sayıda Akpartili var. Görüşlerini aldığım Yatağan Akparti Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toksöz: Akparti Genel Merkezi bugün yarın atama yapacak. Eğer beni uygun görürlerse Yatağan Belediye Başkanı olup ilçeye büyük hizmetlerim olacak dedi. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI