BABACAN TAVIRLI BAŞKAN KADİR GÜMÜŞ

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım önceki gün Muhtarlar Federasyon Başkanı babacan tavırlı insan Kadir Gümüş’le bir sohbetimiz oldu. Sayın Gümüş makamında otururken başkan yardımcılarından Salihpaşalar Muhtarı İsmail Baş ile birlikte hoşça sohbet etme imkanı buldum. Muğla Muhtarlar Federasyonu binasına muhtarın biri girip biri çıkıyordu. Başkan Kadir Gümüş’e konuşma anlarında sevgi ve saygılarını sunmayı da ihmal etmiyordu.

 

Sevgili okurlarım Başkan Gümüş 36 yıl Kozağaç Köyü’nde muhtarlık görevlerinde bulunmuş. Kurulmuş olan Muhtarlar Derneği’ni Muğla Muhtarlar Federasyonu olmasını sağlamış , Muğla genelinde 567 Muhtar’dan 420’si Federasyona kayıt olmuşlar var güçleri ile çalışmaktalar. Federasyon Başkanı Kadir Gümüş hakikaten adam gibi adam. Gelen giden tüm üyesi bulunduğu muhtarları yakınen ilgilendiği gibi tüm yapılması gereken işleri de anında yaptırtabiliyor. Her şeyden önce Sayın Gümüş hiçbir zaman babacan tavırlarını elden bırakmıyor. Muğla’da çarşı içindeki işyeri  ofisinde çalışan personeli ve tüm giderleri ise Kadir Gümüş Bey kendi cebinden ödüyormuş. Tabi bu da büyük bir jesttir.

 

Sevgili okurlarım Kadir Başkan’la yapmış olduğumuz muhabbet anında: 420 üyesi bulunan tüm muhtarlarla diyalog içindeyiz. Her muhtarın ayrı bir siy7asi görüşü olduğunu vurgularken kendisinin de hasta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’cı olduğunu vurgulamadan geçemiyor. 72 yaşında olmasına rağmen genç bir görünüm göstermesi de ayrı bir güzellik. Kadir Gümüş Bey Muhtarlar Derneği’ni kurduktan sonra derneğin Federasyon olması için altı ay gece gündüz çalışıp bugüne getirdi. Yine ayrıca Ankara Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de başarı ile yürütmekteymiş. Muğla’da Federasyonun kurulması ile geçtiğimiz günler içinde yeni yönetim belirlenmiş. Başkan Kadir Gümüş yönetiminde Bodrum, Yatağan, Menteşe, Köyceğiz, Fethiye’den birer üye alıp çalışmalara başlamışlar.

 

 

Sevgili okurlarım Muhtarlar Derneği’nde ayrı bir güzellik gördüm. Federasyon Başkanı Kadir Gümüş’e sevgi ve saygının haricinde ilginin en büyüğü gösterilmekte. Hakikaten de böyle değerli bir başkanı böylesine ilgi gösterilmesi de ayrı bir güzellik. Yapmış olduğumuz sohbet anında Başkan Gümüş bir ara diğer odaya gittiğinde Başkanımız Kadir Bey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapamayacağı iş yoktur diye söylendi. Diğer bir yönetim kurulu üyesi ise: Kadir Başkan Federasyon kurmamış olsa çarşı içinde bir ofis açmamış olsa bizler nerede oturup kalkacaktık. Kendisine teşekkür ettiklerini dile getirdiler. Salihpaşalar Muhtarı ve Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmail Baş ise şöyle konuştu: Kadir Başkanımız bizim hem ağabeyimiz hem babamızdır. Kendisinin Federasyon Başkanı olması Muğlalı Muhtarlar adına büyük bir güzelliktir dedi.       

 

 

Sevgili okurlarım hani söylemiştim ya Kadir Gümüş Başkan babacan saygın bir insan diye hakikaten de öyleymiş. Bir araya  gelen muhtarların hepsi de saygıyı elden bırakmıyorlardı. Yapmış olduğumuz sohbet anında Başkan Gümüş: Ben hiçbir zaman büroda particilik yapmam. Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hastasıyım demeden de duramıyor. Yönetime kimler girdi diye konuşulunca yönetime giren Federasyon üyelerinden Mustafa Gizli, Arıban Daşkın, İsmail Baş, Keramettin Uslu, Mehmet Karahan, Ali Karadağlı olduğunu dile getirdiler. Ben de sok kez: Başkanım bir konuya değinmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’la sıkça buluşmalarınız oluyormuş, doğru mu diye sorduğumda Evet doğrudur, Sayın Cumhurbaşkanıma bir bağlılığım vardır dedi.

 

 

Sevgili okurlarım Federasyon Başkanı Kadir Gümüş bakınız neler söylüyor: Muğla’da bulunan 657 muhtardan 420 tanesi federasyonumuza üye. Değişik görüşteki muhtarlarla devamlı diyalog içindeyiz. Elbette arkadaşlar benim de Sayın Cumhurbaşkanıma sevgi ve saygı gösterdiğimi iyi bilirler dedi. Ben de son söz olarak şunu söylemek isterim: Kadir Gümüş Başkan hakikaten adam gibi adam. Babacan tavırları ile Muğlalı Muhtarların başında bulunması Muğlalı Muhtarlar adına ayrı bir güzellik diyorum sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI