MİLAS’IN ASAYİŞİNİ KISA BİR SÜREDE DÜZELTEN KAYMAKAM EREN ARSLAN

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Milas ilçesi her türlü güzelliklerle bilinen büyük ilçelerimizden biridir. Milas ilçense asayiş sorunları bir hayli fazlaydı. İşin üzerine gidilirse hiçbir sorun kalmaz. Milas ilçesine atandığından bu yana gece gündüz demeden Jandarma ve polisi ile ilçeye huzur gelmesi için elinden gelen tüm imkânları kullanan Milas Kaymakamı Eren Arslan ilçede sevilen bir bürokrat olarak anılmaya başlandı. Ben Sayın Arslan için değişik gazetelerde kendisini onurlandırmıştım. Niçin onurlandırmıştım çünkü Milas halkının istediği çalışkan bir kaymakam gelmesiydi. Geçtiğimiz aylar içinde görevli olarak dışında bir ay bulunması bir bakımdan iyi oldu, bir bakımdan iyi olmadı. İyi olanı yurt dışından donanımlı geldi. İyi olmaması ise Milas ilçesine bir ay gelmeyişi yapılacak işlerin aksamasına neden oldu.

 

Sevgili okurlarım Milas’ın genç ve dinamik Kaymakamı Eren Arslan asayiş sorunlarının haricinde vatandaşlarla iç içe olması yarınlarda adının daha iyi anılacağının göstergesidir. Basınla iyi geçinen Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas’ta görev yapan basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek ilçe gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

FERDİ AŞICI- Milas Kaymakamı Eren Arslan Milas’ta 2017 yılında yaşanılan olaylar ve gündemdeki gelişmelerle ilgili Milas Ticaret ve Sanayi Odası Lokali’nde düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi ve bir dizi açıklamalarda bulundu. Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen basın toplantısında Kaymakam Arslan ilk olarak 2017 yılını değerlendirdi.

“TRAFİKTE ANLAYIŞIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ”

İlçede 2017 yılında yaşanılan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Arslan, Jandarma ve Polis’in sorumluluk alanlardaki adli ve idari yapılan çalışmaları aktardı. İlçede 2017 yılında ölümlü bir kaza meydana gelmediği ifade eden Kaymakam Arslan; “Maddi ve yaralamalı trafik kazalarında ise bir miktar artış söz konusu. 2017 yılında jandarma bölgesinde 729 bin TL, polis bölgesinde ise 1 milyon 342 bin TL para cezası kesilmiş. Bu rakamlar çok fazla. Trafikte ceza kesme ile birçok şey değişmiyor. Onun için vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı ve toplum olarak anlayışımızı değiştirmeliyiz” dedi.

İLÇEDEKİ YATIRIMLAR SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Milas’ta yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Kaymakam Arslan; “İlçemizde yapımı devam eden yeni hastane binasının inşaatı yüzde 40 civarlarında. Hükümet konağımızın yeni yerine taşınması söz konusu ve çalışmalarımız devam ediyor. Milas Spor Salonu’nun Veterinerlik Fakültesindeki bir alana taşınması ve yanına da yüzme havuzu yapılması gündemde. Ağız ve diş sağlığı merkezinin oluşturulması için TOKİ alanı içinde kalan sosyal tesislerin tahsisi yapıldı ve tesisteki tadilat çalışmaları sürüyor. İlçemizde birçok vatandaşımızın bilmediği bir hizmet ise iş kur merkezimiz açıldı. İş kur hizmetleri için vatandaşlarımızın artık Muğla’ya gitmesine gerek yok. İlçemizde daha önce eski hastane olarak hizmet veren binamızın olduğu alanda i Sağlıklı yaşam merkezi, aile hekimliği, verem savaş dispanseri ve rehberlik merkezinin olduğu bir tesis inşa edilecek” dedi.

 

EĞİTİMDE TESİS KALİTESİ ARTIRYOR

İlçede eğitim alanında da devam eden ve yeni yatırımlar olacağını kaydeden Milas Kaymakamı Eren Arslan sözlerini söyle sürdürdü:

“İlçemizdeki üniversite öğrencileri için yapılan yurt binamız tamamlandı. Veterinerlik fakültemizde hayırlısı ile yeni yılda öğrenci kabulüne başlayacak. Yeni hastanenin olduğu bölgede yapımı süren kampüsümüzde iki okul inşaatımız hızla ilerliyor. Güllükte Denizcilik ve turizm otelcilik alanında faaliyet vermesi için okul teklifimizi yaptık. Emek ve Aydınlık evler Mahallelerimizde yeni bir okul yapılması için planlamalarımızı yaptık. Ancak okulumuzun ilk mi ortaokul mu olacağı konusunda bölgedeki nüfus ve ihtiyaç durumuna göre hareket edilecek. Eski TEKEL binasının olduğu alana ise Sanat merkezi olması için teklifimizi yaptık ve yanıt bekliyoruz. İlçemizde bu alanda eğitim veren bir okulumuz yok.”

 

TURİZM SEZONU YOĞUN GEÇECEK

Basın toplantısının sonunda yaklaşan Turizm sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Arslan, “23 Mart tarihinde dış hatlar terminalimize ilk turist uçağımız Almanya’dan direkt uçuş ile gelecek. Bu bizleri mutlu eden bir gelişme. Turizm sezonu bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha yoğun geçecek. Milas-Bodrum Havalimanımızda yeni bir pist yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Havalimanımızda Türkiye’de bir örneği daha bulunmayan bir helikopter pistimiz olacak.

Güllük Mahallemize inşa edilecek olan yat limanının ihalesi yapıldı. Liman bittiğinde turizmimize bir kazanç olacak. Turizm merkezlerimize giden karayollarında iyileştirme çalışmaları da devam ediyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Kaymakam Aslan’ın açıklaması esnasında basın mensuplarından gelen sorulara açık ve şeffaf bir dille yanıt verdiği gözlemlendi.

Basın toplantısı sonrasında basın mensupları ve Kaymakam Arslan hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI