MHP’DE YAPRAK DÖKÜMÜ

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Türkiye genlinde olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de MHP’den birçok istifalar geliyor. Nedenlerinden biri de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zaman zaman değişik türde demeçler vermesi. Yani Sayın Bahçeli bir bakıyorsun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Akparti’yi yerden yere vuruyor. Her gün televizyon kanallarında ağır hakaretler ediyor. Sonra bir bakıyorsun Sayın Bahçeli, referandum da Akparti’nin yanında yer alıyor. Bu sefer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti’ne övücü sözler söylüyor. Hal böyle olunca Türkiye’de MHP’nin tabanında birçok kırılmalar oluyor.

 

 

Sevgili okurlarım daha sonra da Türkiye’de büyük bir gelişme oluyor. Nedir bu gelişme, MHP’den ayrılan Meral Akşener rüzgarı esiyor. Bazı yerlerde hükümet yetkilileri tarafından konuşturulmasa da bazı illerdeki konuşmalarında yapmış olduğu güzel konuşmalarla bir rüzgar gibi esip yurt genelinde çok sayıda seçmenin gözüne girebiliyor. Muğla’nın birçok ilçesinde MHP’den ayrılan yani istifa eden MHP seçmenlerinin yanı sıra diğer partilerden de Meral Akşener’in partisi 29 Ekim’de kurulduğunda yer yerinden oynayacağını söyleyen çok sayıda MHP’li seçmenler partinin kurulacağı günü beklediklerini Muğla’nın her ilçesinde tahmin edilenden fazla Sayın Akşener’in oy patlaması yapacağını söylüyorlar.

 

 

Sevgili okurlarım işte bunu bir örneği Yatağan’da yaşandı. Geçtiğimiz günler içinde MHP eski ilçe başkanlarından Serkan Uzun, Servet Göka ve çok sayıdaki partili MHP’den istifa etmişlerdi. Meral Akşener’in yeni kuracağı partide yer almak istiyorlar. Doğruyol Partisi’nin eski İlçe Başkanı İhsan Soymen’de çok sayıdaki partilileri ile birlikte yeni partinin açıklanmasını bekliyorlar ve partiye kayıtlarını bir an önce yaptırmak istiyorlar. Desenize şimdiden Akşener rüzgarı fazla esmeye başladı sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI