VALİ CİVELEK HANIM BU ENERJİYİ NEREDEN ALIYOR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla Valisi Esengül Civelek göreve başladığından bugüne dek yoğun başarılı çalışmaları ile il genelinde kendisini kabullendiren bir vali olarak anılıyor. Bu yazılarımda zamanın Muğla Valisi Amir Çiçek’le ilgili bu enerjiyi nereden alıyor Vali Bey diye zaman zaman birçok yazılarım olmuştu. Ama şimdi bakıyorum Muğla’nın değişik ilçe ve köylerine gidip vatandaşların dertlerini dinleyip anında cevaplayıp yetkili amirlere vermiş olduğu talimatlarla gündemden düşmeyen Muğla’mızın beğenilen Valisi Esengül Civelek hanımefendiye kutladığımı belirtmek istiyorum.

 

 

Sevgili okurlarım ben bir gazeteci yazar olduğum için her fırsatta Muğla’nın tüm ilçelerini dolaşıp bilgiler almaya çalışıyorum ve değerlendirme yapıyorum. Gitmiş olduğum bir ilçelerde kaymakamlar, belediye başkanları ve birçok bürokratın ağzından duyduğum kelimeler evet, Muğla Valisi Esengül Civelek’de dur durak yok, ilçelerde herhangi bir sorun olup olmadığımı soruyor. İşte böylesine çalışkan bir Muğla Valisi’nin Muğla adına ayrı bir güzellik olduğunu söyleyebilirim.

 

 

Sevgili okurlarım Muğla’mızda birçok sosyal etkinlikler olduğu için Vali Esengül Civelek her toplantıda hazır bulunuyor. Bu da Muğla protokolü tarafından takdirle karşılanıyor. İşte bu söyleyişi yapanlardan biri de Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya bakınız neler söylüyor: Sayın Valimizin Muğla’da görev yapması yapmış olduğu bu görev süresi içinde tatlı dili ve güleryüzü ile bizlerin takdirini kazanıyor. Hele her fırsatta disiplinli hareketlerini de göz ardı etmemek gerek. Çünkü başarılı bir üst düzey bürokrat bizlerinde Muğla’da Vali Esengül Civelek Hanım gibi Vali’yle çalışmak bizim için ayrı bir ayrıcalıktır diye konuştu.

 

 

Sevgili okurlarım Vali Esengül Civelek Muğla’nın daha güzel bir il olması ve çalışan bürokratların ilimiz ve ilçelerimize daha verimli olması için fırsat buldukça toplantılar yaptığını da unutmamak gerek. Muğla’mız turizm ili olması nedeniyle o kadar çok sorum var ki sormayın. İşte bu sorumluları da ortadan kaldırmasını planlayan Vali Esengül Civelek Hanım’ı kutladığımı belirtmek istiyorum. Sevgili okurlarım lafın sonu Vali Amir Çiçek’ten sonra görevi devralan Esengül Civelek’in tıpkı Vali Amir Çiçek gibi başarılı çalışmalarının il genelinde ses getirdiğini belirtirken bu enerjiyi de nereden aldığı da bilemiyorum ve böylesine bir özveri içinde olan Vali Esengül Civelek Hanım’ı kutladığımı belirtmek istiyorum sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI