PROF. DR. PEYAMİ CİNAZ’A NE BU YOĞUN İLGİ BU KADAR?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

 

Sevgili okurlarım önceki köşe yazılarımda da yazmıştım Muğla MHP’sinde bir hareketlilik var diye. Bu da MHP’nin Muğla’da 20’den fazla milletvekili aday adaylarının olması. Tabi bu da ilimiz genelinde MHP’de oy patlaması olacağını gösteriyor. Bu güzellik karşısına Yatağanlı Prof. Dr. Peyami Cinaz’da bende milletvekili aday adayıyım diyip yollara çıkmış.

 

 

 

Sayın Cinaz Ankara’da üst düzey bir bürokrat olmanın da avantajlarını kullanıp il genelinde MHP’lilerin sevgi tezahüratları ile karşılanmakta. Yıllar önce Yatağan Bozüyük’te Ülkü Ocakları kurucusu olan Prof. Dr. Peyami Cinaz eski eş ve dostları olan ülkücüler tarafından da her ilçede mahallerde seçim çalışmaları için yardım etiklerini zevkle anlatıyorlarmış Prof. Dr. Peyami Cinaz’a. Ne bu yoğun ilgi bu kadar? Elbette olacak tabi. Çünkü kendisinde bir saygınlık varda onun için söylüyorum. Ankara da Gazi Üniversitesi Gazi hastanesi Başhekimliği yapmış olduğu yıllarda çok sayıda Muğlalının hizmetinde olmuş saygın bir bürokrat olarak anılmakta Sayın Cinaz.

 

 

 

Geçtiğimiz günler içinde Gazi Üniversitesi Gazi Hastanesi Başhekimliği’nden istifa edip Muğla MHP milletvekilliğine aday adayı olan Sayın Prof. Dr. Peyami Cinaz kendisi uzun yıllardan bu yana yapmış olduğu başarılı bürokratlığın yanı sıra ülkücü dostları ve MHP’li üst düzey yetkililerle de birlikte olmaya çalışmış. Türkiye genelinde de çok sayıda meslektaşı ile diyalogunu koparmamış sağlık konusunda fikir alışverişinde bulunmuş. Öylede olduğu için güzel bilgilere sahip olan MHP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Peyami Cinaz geçtiğimiz gün içinde Milas MHP’sine uğramış. Burada bulunan partililerin sevgi tezahüratları ile karşılanmış. Bilahare Yatağan MHP ilçe binasına geldiğinde partili partisiz çok sayıda vatandaş Sayın Cinaz’ın milletvekili olmasının temennisinde bulunmuşlar.

 

 

 

 

 

 

   

 

Sevgili okurlarım doğruyu söylemek gerekirse parti ayrımı yapmadan Prof. Dr. Peyami Cinaz hakikaten adam gibi adam. Çünkü kendisinin bir söyleyişi var o da nedir biliyor musunuz? Ben Muğla’ya hizmet etmek için geldim. Ülkenin gidişatını biliyorsunuz. Seçildiğim takdirde tüm Muğla halkının hizmetinde olacağım. Takdir Muğla halkınındır diye konuşması Yatağan’da bulunan değişik partililer tarafından kendisine katkı verileceğini söylediler.

 

 

 

Sevgili okurlarım Ankara’da üst düzey bir bürokrat olan Prof Dr. Peyami Cinaz bu görevini bırakıp Muğla’ya hizmet etmek için geldim, partili partisiz her kesimin aday adayıyım söyleyişi Muğla il genelinde MHP tabanında tutmuşa benzer. Hadi öyleyse MHP Genel Merkez yetkilileri aklınızı başınıza alında Prof. Dr. Peyami Cinaz’a milletvekilliği için seçilecek bir yerlere verirsiniz de Muğla adına ayrı bir güzellik olduğu gibi MHP adına da aynı güzellik olur düşüncesindeyim sevgili okurlarım.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI