ENTAŞ MERMER’DEKİ BİRLİK VE BERABERLİK

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım bugün siz değerli okuyucularıma Muğla’nın Bayır Mahallesi’nde dev bir firma olan Entaş Mermer’den bahsetmeye çalışacağım. Bilindiği üzere Entaş Mermer Muğla yöresinin en büyük Mermer Fabrikalarından biri olduğunu söylemek istiyorum. 700 personeli ile gece gündüz çalışma içinde olan ENTAŞ Mermer Şimdiye kadar disiplinli çalışmaları ile bugünlere gelmiş büyük bir dev mermer fabrikasıdır. Yapmış oldukları başarılı işlerle Entaş Mermer’i şöyle bir dolaşayım dedim. Fabrikada her türlü güzellikler var. Çalışan personeli düzgün bir şekilde çalışma içinde ve maaşlarını zamanında aldıkları gibi ENTAŞ Mermer’de zevkle iş yapmaya çalışıyorlar. Hele ihracat ve ithalat işleri ise firmanın düzgün oluşundan mı bilinmez tam anlamı ile gayet güzel gidiyormuş.

 

 

Sevgili okurlarım ENTAŞ Mermer’de bu tür güzellikler olur da ENTAŞ Mermer’in patronu Mestan Kınacı bu güzellikler karşısında mutlu olmaz mı? Elbette mutlu olur. Çünkü fabrikada herkes elinden geldiğince var gücü ile çalışıyor. Tabi bu da patron Mestan Kınacı’dan ve yönetim kurulu üyelerinden kaynaklanıyor. Çünkü Sayın Kınacı’da güzellikler var dili tatlı, yüzü güler. Aynı zamanda da hayırsever bir işyeri patronu olduğunu söyleyebilirim. Siyasette mümkün mertebe hiç ilişkisi olmuyormuş. Entaş Mermer’in patronu Mestan Kınacı için ve yönetim kurulu üyeleri için il genelinde çok sayıda vatandaş saygın bir isim olarak biliyorlar. Bu vesile ile Mestan Kınacı ve ortaklarını kutluyorum.

 

Sevgili okurlarım Entaş Mermer’in kurmay ekibinin ise Entaş Mermer’i daha üst düzey sıralara getirmek için gece gündüz uğraş verdikleri söyleniyor. Entaş’ın yönetim kurulu üyeleri ve fabrikanın söz sahipleri olan Mestan Bey’in kayınbiraderi İbrahim Gülge, Mestan Kınacı’nın evlatları Zafer Ömer Kınacı, Süleyman Kınacı’nın ise ENTAŞ Mermer’i daha nasıl büyütürüz uğraşları devam etmekte. Ne mutlu böyle bir aileye birlik ve beraberlik için güzel anılarla çalışmalarını sürdürüyorlarmış.

 

Sevgili okurlarım ENTAŞ Mermer’de bilinçli çalışmaları ve özverili hareketleri ile Mestan Kınacı Bey’in evlatları Süleyman Kınacı, Zafer Ömer Kınacı ile çalışan Durmuş özer, Şevki Gülduran Tamer’de buldu. Ulaş Yılmaz ve Memiş Kınacı gibi yöneticileri de kutlamak gerek. Çünkü Entaş Mermer çalışanları sanki fabrika kendilerinin gibi çalışma içinde olduklarını söylüyorlar. Kutluyorum sizi Mestan Kınacı kardeşim ve yönetim kurulu üyeleri böyle bir işyeriniz olduğu için sevgili okurlarım. Entaş Mermer’de çalışan birçok işçilerle görüştüm, Entaş Mermer’de çalışmaktan mutlu olduklarını her firmanın başına bizim patronlar gibi insanların bulunmasında fayda olacağını dile getirdiler.

 

 

 

Sevgili okurlarım Entaş firması yöneticilerinden Yönetim Kurulu üyesi güler yüzlü, sohbeti dinlenilen saygın bir isim olan İbrahim Gölge ile bir sohbet etme imkânımız oldu. Yapmış olduğumuz sohbet sırasında İbrahim Gölge Bey: 1990 yılından bu yana fabrikamız Atatürk çizgileri doğrultusunda devletimize bağlı milletimize bağlı olarak çalışmaktayız. Ülkemize bir nebze de olsa Entaş Mermer olarak katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere. Fabrikamızda 700 işçi çalışmakta olup işçilerimizin hakkını düzgün bir şekilde verip birlik ve beraberlik içinde çalışmaktayız. Bizim aile şirketi olarak siyasetle hiçbir ilişkimiz olmamıştır ve olmazda. Bizim Entaş Mermer olarak işimiz gücümüz iş sahasını büyütüp para kazandığımız kadar devlete vergi vermemiz olur dedi.

Biz de Entaş Mermer’i gezip dolaştık. İşçisinden tutun, memuruna, üst düzey yöneticilerine kadar fabrika hakkında bilgi verdiler. Biz de kendilerine ve bize bilgi veren ENTAŞ Mermer Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gölge Bey’e teşekkür ederiz sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI