ENVER TUNA NİÇİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMADI

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Enver Tuna ismi Muğla genelinde sıkça duyulan bir isimdir. Sayın Tuna uzun yıllardan bu yana CHP siyasetinin içinde bulunan saygın bir siyasetçidir. Bilhassa Milas’ta sağcısı solcusu ile devamlı diyalog içinde olan Sayın Tuna uzunca bir süre CHP İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuş. Aynı zamanda da kendisinin Harita Mühendisliği işyeri vardır. Demokrat kişiliği ile bilinen Enver Tuna bir ara Milas Ticaret Odası Başkanlığı’nı da başarı ile yürütmüş değerli bir dosttur. Harita Mühendisi Enver Tuna bugün de Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olduğu gibi yapmış olduğu başarılı çalışmaları ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin adını güzelliklerle andırdığı da dile getirilmekte.

 

 

Sevgili okurlarım ben fırsat buldukça ilçeleri sık sık ziyaret eden birisi olduğum için her fırsatta Enver Tuna’nın işyerine uğrar siyasetle ilgili bilgiler almaya çalışırım. Ama fırsat bulabilirsem Harita Mühendisliği işyerini sanki bir seçim bürosu gibi eş ve dostları fikir alışverişinde bulunmaya geliyorlar. Hatta bazı muhtarlar Enver Tuna’yı başkan yapıp Milletvekili Adayı olmasını istediler hem de çoğunlukla. Benim de yakınen tanıyıp bildiğim dürüst insan Enver Tuna kesinlikle Milletvekili adayı olmayacağını dile getirdiler. Sayın Tuna kesinlikle cevap vermedi. Cevap vermemesinin nedeni de bir türlü anlayamadık. Nedeni de Milas’ta çok sevilen ve sayılan bir isim. Öyle değil mi efendim?

 

 

Sevgili okurlarım önceki gün de yine Milas’taydım. Konumuz yine siyaset oldu. Enver Tuna yine sessizliğini koruyordu. Ancak tek söylediği laf Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce CHP’den 15 puan fazla alacağı görüşündeyim dedi. Ben de: Sayın Tuna niçin Sayın İnce 15 puan fazla alır dediğim de cevap olarak: Hüseyin Bey görmüyor musun Muharrem İnce bir bomba gibi patladı. Türkiye seçmeninin gözüne girdi dedi sevgili okurlarım.        

YAZARIN DİĞER YAZILARI