PAZAR GÜNÜ YATAĞAN'DA FESTİVAL VAR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Yatağan’da her yıl geleneksel olarak yapılan deve güreşlerine bu yılda kıran kırana 150 devenin katılması ile Yatağan Orman Alanı festival havasına dönüşecek. Ege Bölgesi’nde gerçekleşen deve güreşlerine en güzelinin Yatağan’da yapıldığı için Ege Bölgesi’nin tüm başpehlivanlarının geleceği dile getirildi. Yatağan’da Pazar günü yapılacak olan deve güreşlerinin sponsorluğunu da işadamı Mehmet Serdaroğlu’nun üstlendiği için gerçekleşecek olan deve güreşleri vatandaşlar tarafından ücretsiz izlenebilecek.

Yatağan’da yapılacak olan deve güreşlerinin organizatörlüğünü ise iki tane başa güreşen develerin sahibi olan Süleyman Ören yapmış olduğu konuşmasında; Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz deve güreşleri Ege Bölgesi’nin en güzel güreşlerindendi. Ama bu yıl organizeli bir şekilde daha güzel güreş seyredeceğiz. Çünkü yörenin ünlü 150 devesi Pazar günü Yatağan Orman alanında olacak böylelikle güzel bir festival havası yaşanacak dedi.Her yıl on binlerce vatandaşın katıldığı güreşlere bu yıl daha fazla katılım beklenilmekte. Çünkü güreş sahasına vatandaşlar ücretsiz girecekler. Yatağan Spor yararına yapılacak olan güreşlere Muğla Valisi, Muğla Belediye Başkanı Muğla Milletvekilleri ve çok sayıda belediye başkanının yanı sıra siyaset alanında CHP, AKP ve MHP’den milletvekilliğine soyunacak isimlerinde geleceği belirtildi.

Pazar günü Yatağan bir festival havasına dönüşecek. Her türlü hazırlığın bittiğini söyleyen Yatağan Belediye Başkanı H.Haşmet Işık her yıl birbirinden güzel gerçekleşen deve güreşlerinin bu yılda yani Pazar günü güreş severlere güzel bir güreş seyrettireceğiz. Çünkü Ege Bölgesi’nin ünlü develeri Yatağan’da olacak. Sponsorluğunu işadamı Mehmet Serdaroğlu’nun gerçekleştirdiği güreşler vatandaşlar tarafından ücretsiz seyredilecek. Tüm Ege Bölgesi’nde bulunan güreş severleri Yatağan’daki arenaya bekliyoruz dedi.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI