MUĞLA BARO BAŞKANI AV. CUMHUR UZUN AYRICALIĞI

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım bugünkü köşe yazımda Av. Cumhur Uzun’la ilgili bir yazım olacak. Evet, Av. Cumhur Uzun Yatağan halkının gözünde bir pırlanta olarak görülür. Sağcı solcu demeden her kesimin sevgi ve saygısını kazanan Av. Cumhur Uzun il genelinde de adı güzelliklerle anılan saygın bir isim olarak bilinir. Sevgili okurlarım iki dönemdir Muğla Baro Başkanlığı’nı başarı ile yürüten Av. Cumhur Uzun ile ve ilçelerden sevilen ve sayılan avukatları yönetim almış. Önceden olduğu gibi yeni yönetimi de başarılı çalışmalar yapmaya başlamışlar. Av. Cumhur Uzun ailesinden almış olduğu terbiyeden mi bilinmez her toplulukta büyüğünü küçüğünü bilen, konuşma tarzları ile insanların beğenisini toplayan Av. Cumhur Uzun uzun yıllardan bu yana Yatağan’da lüks bir hukuk bürosu sahibi olup, hukuk bürosunda çok sayıda da avukat meslektaşları bulunmakta.

 

Sevgili okurlarım Sayın Av. Cumhur Uzun Yatağan’da yıllardan bu yana tüm partilerden beeldiye başkanı olması için ısrarcı olmalarına rağmen bu asil görevi kabul etmemişti. Bu da Sayın Uzun’un ilçede ne kadar sevilip sayıldığının göstergesidir. Aynı güzelliği de Muğla’da Baro Başkanlığı yapmış olduğu yıllarda da kendisini kabullendirmiş Muğla halkı da Sayın Uzun’u benimsemiş. Sevgili okurlarım bilinçli bir hukukçu olan Av. Cumhur Uzun kendisine ait hukuk bürosunda o kadar çalışan avukat olmasına rağmen lüzumsuz davaları da almadığı dile getiriliyor. Şimdiye kadar girmiş olduğu davaların çoğunu kazanan böylelikle dava kazanan avukat olarak adı anılmakta. Av. Cumhur Uzun’un en önemli konu ise sevili eşi Av. Çiğdem Uzun ve çocukları ile mutluluğun en güzelini yaşadığı söyleniyor.

 

Sevgili okurlarım Sayın Uzun Muğla Barosu adına o kadar güzel girişimlerde bulunmuş. Muğla Barosu adını Türkiye genelinde adını güzelliklerle andırmasını bilmiş. Hele hele her fırsatta basına vermiş olduğu demeçler ise hiç unutulmamalı. Sosyal yönlü olan Sayın Uzun sosyal demokrat bir yapıya sahip olduğunu da söyleyebilirim. Muğla ve ilçelerinde çok sayıda avukatlar Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun için olumlu ve güzel şeyler söylüyorlar. Hatta bazı meslektaşları Sayın Uzun’un çok iyi niyetli bir yapıya sahip olduğunu dile getiriyorlar. Önceki Muğla Baro Başkanları da Av. Cumhur Uzun’un saygın bir kişiliğe sahip aynı zamanda da Muğla Barosu’na katkılarının çok olduğunu söylediler. Biz de ne söyleyelim söylenecek bir laf yok ama yine de son kez şunu söyleyeceğim: İl genelinde böylesine saygın insanlar az bulunur. İşte bu isimlerden biri de Av. Cumhur Uzun’dur sevgili okurlarım.

 

 

AV.CUMHUR UZUN ÖZGEÇMİŞİ

29/10/1963 tarihi Muğla / Yatağan doğumluyum. 1983-1987  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum.  01 Mayıs 1990 tarihinde kendime ait avukatlık bürosunu Muğla ili, Yatağan ilçesinde kurdum. 20 yıllık mesleki geçmişimde, üstlendiğim işleri, mesleğin onur ve vakarına, hukuki örf ve teamüllere uygun şekilde, yasalar çerçevesinde sürdürmekteyim. Halen Muğla ili, Yatağan ilçesinde yer alan büromuzda aşağıda isimleri yazılı avukat arkadaşlarımla birlikte;1- Av. Çiğdem Uzun,  2- Av. Ceren Uzun olmak üzere toplam 3 avukat ve yeteri kadar yardımcı personel ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Büro iç iş bölümü düzenlememiz nedeniyle salt icra takiplerine yönelik çalışan bir grubumuz bulunmaktadır. Büromuz Yatağan ilçesinde kurulu ise de, Muğla il merkezi ve ilçeleri dahil olmak üzere tüm il genelinde çalışmalarımız bulunmaktadır.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI