CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım oı “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen büyük Türk’ün, Atatürk’ümüzün bu sözü; kurmuş olduğu müstesna bir devlete, cumhuriyetimize tekrarla “Yurtta barış, cihanda barış” sözüyle, tam bir cumhuriyet tanımını oluşturmuştur.

Cumhuriyetimizin kavramlarını anlatırken hak,hukuk,adalet vardır. Çalışkanlık, paylaşımcılık vardır. Demokrasi vardır. Böylesine bir hal hiçbir zaman tenkit bulmayacak, devlet olmanın şansını doğuracaktır.

Büyük Türk Ulusu’nun sahip olduğumuz Cumhuriyet idaremiz sonsuza dek sahip olacağımız şeklimizin, şemalimizin resmi olmakta, bizleri huzurlu, çağdaş, dünya nimetlerinden yararlanan toplum yapmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya uluslarına gelişimi ile varlığıyla örnek olmakta mazlum uluslara yol gösterici, örnek ve de ilham kaynağı olmaktadır.

“Benim en büyük eserim Cumhuriyettir” sözü eşsiz Atatürk’ümüzün dünyada oluşturduğu saygıyı pekiştiren bir olaydır. Nitekim İngiliz Churchill, Atatürk olsaydı, ikinci dünya savaşı olmazdı diyecektir. Bu gün için de bulunduğumuz yıllarda Atatürk’ümüzü dünya lideri olarak görmekte ve de başka başka ulusların ders kitaplarında okutulması yapılmaktadır. O’na anıt heykeller dikmektedirler.

Öyleyse Cumhuriyetimiz vazife sahasını sadece ve sadece bizlere münhasıran olmayıp, mesuliyetini bütün dünya uluslarına taşımaktadır.

96 yıldır yaşanan olaylarla Nato’da, ortadoğu’da,Balkanlar’da Büyük Türk Ulusu’na duyulan ihtiyacı, varlığına duyulan inancı doğrulamaktadır. Denge unsuru Türkiye olmaktadır.

Cumhuriyet çağdaş uygarlık yolu olduğuna göre, eğitimde, sağlıkta, kültürde ve beşeriyette insanca varlık yolunu inşa edecektir, etmektedir. Cumhuriyetimiz bize, uluslara çaredir. Güvenli barınaktır.

“Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.” Diyen Atatürk’ümüzün sözüyle 96 yılı kutlu olsun.

Minnet O’na. Minnet o’nun silah arkadaşlarına. Minnet, kurduğu Cumhuriyet’I yaşatanlara. Minnet, bu büyük bayramı içten kutlayan dünya uluslarına sevgili okurlarım.

 

Emperyalizme yedi düvele karşı meydan okuyan Atatürk’ümüz yurt içinde de gerici zihniyete mollalara vatan hainlerine karşı ikinci bir cephede savaşmak mecburiyetinde kalmıştır.

 

Kurduğu Cumhuriyet, müritler, meczuplar ve tarikatların memleketi olmayacaktır. Ve de eşsiz Cumhuriyetimizi kurarlarken Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkçümüze ve onun ölümsüz silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz sevgili okurlarım.

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI