Türkiye nereye gidiyor

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

 

Sevgili okurlarım, Türkiye nereye gidiyor. Yokluklar ülkesi olduk. Vatandaş ne yapacağını bilemiyor. Alım gücü yok. Dolar, AVRO, altın fiyatları her gün geçtikçe deyim yerindeyse fırlıyor. Vatandaş çarşıya çıkmaya korkuyor. Pahalılıktan ne yapacağını bilemiyor.

Sevgili okurlarım,  vatandaş sebze, meyve almakta zorlandığı gibi ekmek fiyatlarının artması ile ne yapacaklarını bilemiyor. Merkez Bankası faiz düşürdükçe düşürüyor. Enflasyon gün geçtikçe artıyor. Köylüler perişan, esnaf perişan, işçi perişan, memur perişan bir halde.

Çok sayıda köylü ilaçların pahalı olması nedeni ile mahsullerine ilaç veremediklerini söylüyor. Hal böyle olunca vatandaşlar ne yapacağını bilemiyor. Vatandaşların çoğunluğu evine et almada bile zorlanıyorlar.

Hükümet üyeleri değişik zamanlarda demeç verip Türkiye'de her şey güllük gülistanlık diyerek dalga geçiyor. Fakir ailelerin çocukları okula giderken kitap, defter kalem almakta zorlandığı gibi çantalarını da alamadıklarını görüyoruz. Her gün onlarca cinayet işleniyor. Vatandaşlarda bunalıma girdiği için böyle bir girişimde bulunuyorlar. Çünkü çok sayıda vatandaşımız evlerine bir şey almakta zorlanıyorlar. Çarşı pazarda sebze ve meyvelerin fiyatlarının yanına varılmıyor. Buna da bir dur diyen yok. Tek çare acilen erken seçim. Bir an önce erken seçim yapılmalı ki vatandaş önünü görebilsin sevgili okurlarım...

Hüseyin Kocabıyık

YAZARIN DİĞER YAZILARI