ESKİ MİLLETVEKİLLERİ YİNE ADAY MI ?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Türkiye genelinde siyaset sıkça konuşulmaya başlayınca bir erken seçim olasılığı görünündü. Akparti’nin eski kurt siyasetçileri ve milletvekilleri olan Prof. Dr. Yüksel Özden, Dr. Mehmet Nil Hıdır, Seyfi Terzibaşıoğlu’nun tekrar Akparti siyasetinin içinde biz de varız dercesine piyasaya çıkıp seçmenden  nabız yokladıkları dile getiriliyor. Muğla’mızın 3 değerli eski Akparti Milletvekilleri Sayın Nil Hıdır, Sayın Terzibaşıoğlu, Sayın Özden Milletvekilliğini yürütmüş oldukları yıllarda hepsinin de ayrı ayrı katkıları oldu ve bu başarılı çalışmaları da seçmenler tarafından gayet iyi bilinir. Elbette her üçlünün içinde katı siyasetçilerde vardı, katı olmayan milletvekilleri de vardı.

 

 

Sevgili okurlarım Muğla Akparti eski Milletvekillerinin hepsini iyi tanır ve bilirim. Üçü de ayrı ayrı hünerlere sahipti. Kimileri katı tutumlu gösterilirdi ama iyi niyetli bir milletvekiliydiler. Diğer Milletvekillerinden biri ise yumuşak üslupları ile seçmenle iyi geçinmeye çalışırlardı. Diğer üçüncü Milletvekilimiz ise yüzünden tebessümü hiç eskit etmezdi. Siz okurlarım şimdi diyeceksiniz ki niçin bu milletvekillerinin isimlerini zikrederek yazmadınız diyebilirsiniz? Sevgili okurlarım bunu anlatmaya ne gerek var. Zaten Akparti seçmeni her 3 eski Milletvekilini iyi tanır ve bilirde onun için isimlerini yazmamaya özen gösterdim. Lafı uzatmaya gerek yok da yapılacak olan genel seçimlerde her 3 eski milletvekilimiz de Akparti içinde tahmin edilenden fazla Milletvekili adayı olacağını şimdiden söyleyebilirim. Akparti’nin iktidarda olması nedeniyle Ankara’da çok sayıda bürokratlarında Milletvekili Adayı olacağı bilgisini aldım. Tabi bunun yanı sıra parti içinde yani Muğla ve ilçelerinde tahmin edilmeyecek bir şekilde çok sayıda aday adayı bolluğu yaşanacağa benzer.

 

 

Sevgili okurlarım lafın kısacası önceki seçimlerde CHP içinde aday adayı bolluğu yaşanırdı ama şimdi Akparti içinde Milletvekilliği bolluğu yaşanacak. Çünkü şimdiden parti içinde büyük kıpırdanmalar var. Onun için söylüyorum görünen köy kılavuz istemezde onun için söylemek istiyorum sevgili okurlarım.       

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI