MUĞLA CHP'DE DANANIN KUYRUĞU BUGÜNLERDE KOPACAK

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla CHP’sinde dananın kuyruğu bugünlerde kopacak hem de deprem niteliğinde. Bilindiği üzere Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon, Nurettin Demir, Oral Karakaya, bu dörtlü Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başpehlivanlığa soyundular, hem de kıran kırana bir mücadele içindeler. Mevcut belediye başkanı Dr. Osman Gürün: CHP Genel Merkezi tarafından atanırsam Muğla’ya yaptığım hizmetlerin daha fazlasını yapmaya çalışacağım dedi.

Sevgili okurlarım önceki dönem CHP Milletvekili Prof Dr. Nurettin Demir’de kendisinin büyükşehir belediye başkan adaylığının garanti olduğunu, hizmetin en büyüğünü kendisinin yapacağını dile getirdi. Oral Karakaya ise büyükşehir belediye genel sekreterliğinden istida edip Ula ilçesinde CHP ilçe binasında partiye kaydını yaptırdı. Sayın Karakaya bir dostuna tapmış olduğu konuşmasında CHP Genel Merkezi tarafından kesinlikle kendisinin atanacağını dile getirmiş. Beklentisinin de öyle olduğu bazı partililer tarafından da dile getiriliyor. Muğla’nın eski belediye başkanlarından olan Orhan çakır’da yapmış olduğu konuşmasında: Bu iş burada bitti. Muğla Büyükşehir Belediye başkan adaylığını Orak Karakaya’nın atanacağını dile getirdi.

Sevgili okurlarım işte ben de yazımın başında söylediğim gibi önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını ataması ile Muğla’da büyük bir deprem olacağını inanıyorum. Gelelim Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, bir yıldan bu yana Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için yoğun bir çalışma içinde. İl genelinde bulunan çok sayıdaki muhtarlarla sık sık toplantılar yaptığı da biliniyor. Ancak son aldığım bilgiye göre Sayın Kocadon eğer Ankara tarafından kendisi büyükşehir belediye başkanı adaylığına atanmazsa söylenen dedikodular şöyle: Mehmet Kocadon Bağımsız da aday olabilir konuşmaları yapılıyor. Büyük bir ihtimalle de Muğla Akparti Belediye Başkan Adayı olacağı da konuşulan konular arasında. Sevgili okurlarım inşallah CHP içinde bir deprem olmaz da CHP’de istifalara yol açmaz. Kim atanırsa o da büyükşehir belediye başkan adayı olur diyorum. Biz yine de yarınları dört gözle bekleyelim. Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un başka bir partiye geçeceği söylentilerine de kesinlikle inanmıyorum sevgili okurlarım.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI