Başarılı bir bürokrat olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, uzun yıllar 30 yıldan fazla eğitim camiasında bulunmuş, öğretmenlik ve müdürlük görevlerinde okullarda idarecilik yapmış, bundan 15 yıl önce emekliliğe ayrılıp dönemin Bayır Beldesi'nden CHP'den belediye başkanlığı görevinde bulunmuş ve bir hayli güzel çalışmalar yapmış isimdir.

Tabi bu arada Cumhur Çoban, siyasetin içinde olduğu için çok sayıda siyasetçi ve eğitim camiası ile iç içe olmuş, yapmış olduğu görev sıralarında eş ve dostlarının iyi gününde, kötü gününde bulunmuş bir kişiliğe sahiptir. Sayın Çoban, Bayır'dan ayrıldıktan sonra Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmuş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün başkan yardımcılığına getirilmiştir. Bu dönemde de vatandaşlar ile iyi ilişkiler içinde bulunmuş. Muğla'da kendisini bir bürokrat olarak değil de insan olarak kabullendirmeyi bilmiştir.

Sevgili okurlarım, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban'ı yakinen tanır ve iyi bilirim. İnsanlara karşı saygınlığını ve güler yüzlülüğünü hiçbir zaman elden bırakmaz. Öylede olduğu için karşı taraftan aynı güzellikleri karşı taraftan almasını iyi bilir.

Sevgili okurlarım, sayın Çoban iş yapmayı ve yaptırmayı da çok sever. Vatandaşlarla da iyi geçinmesini bilir aynı zamanda da Büyükşehir Belediye personeli olsun, Menteşe Belediye personeli ile olsun devamlı diyalog içindedir. İş bitiriciliği ile yakından tanıdığımız Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban Bey Muğla için ender rastlanan bir bürokrat olduğunu söyleyebilirim. O yüzden önceden olduğu gibi bugünde Cumhur Çoban'ın adı sağ ve sol kesim tarafından devamlı güzelliklerle anılmaktadır sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI