CHP ESKİ İL BAŞKANI SÜLEMAN USLU DÜRÜST SİYASETÇİDİR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla CHP Eski İl Başkanlarından Süleyman Uslu geçtiğimiz ay içinde yapılan CHP İl Kongresi’nde ezici bir çoğunlukla CHP İl Başkanı seçimini kaybetmişti. Sayın uslu CHP İl Başkanlığı yapmış olduğu dönemlerde başarılı çalışmalarla partililer tarafından sevildiği gibi aynı zamanda da sayılan bir CHP İl Başkanıydı. Süleyman Bey hakikaten ben diyen partililerden daha fazla CHP’lidir. İşi gücü partinin Muğla’da büyümesidir. Muğla ilinin haricinde ilçeler arasında da kendisine karşı büyük bir ilgi vardır.

 

Sevgili okurlarım CHP İl Eski Başkanı Süleyman Uslu’nun hakikaten adam gibi adam olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İyi hoşta CHP Eski İl Başkanlığını nasıl oldu da büyük bir farkla seçimi kaybetti diye sorabilirisiniz. Evet, bu gelişmeyi de söyleyeyim: Öncelikle Sayın uslu CHP İl Başkan Adaylığını geç açıkladı. CHP’nin bazı önde gelen isimleri Mürsel Alban’ın karşısına bir CHP İl Başkan Adayı çıkarmak için Sayın Uslu’yu ikna etmeye çalıştılar ve ikna ettiler. Hattı zatında Süleyman Uslu’ya CHP İl Başkanı yapmak isteyen bazı partililer Sayın Uslu’yu CHP İl Başkanı yapıp yarınlarda yapılacak olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak isteyen isimlerden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın adının geçtiği söylenmekte. İşte CHP Eski İl Başkanı Süleyman Uslu’nun parti içinde bir ayak oyununa geldiğini de söyleyebilirim. Sayın Uslu yazımın başında da söylediği gibi kaliteli bir insan olduğu gibi kaliteli de bir CHP’li olduğunu söyleyebilirim.

 

Sevgili okurlarım Süleyman Uslu’yu uzun yıllardan bu yana tanır ve bilirim. Ancak son 5-6 yıldan bu yana hiçbir görüşmem olmadı. Yine gitmiş olduğum yerlerde Sayın Uslu’nun saygın bir siyasetçi olduğu söylentilerini duyuyorum. Mutlu bir aile reisi saygın bir mimar olan eşi bir hanımefendi var. Yani mutlu bir çift nasıl oldu da böylesine değerli isim CHP İl Başkanlığı seçimini kaybetti? İşte şimdi siz okurlarıma onu anlatmaya çalışacağım: Mürsel Alban CHP İl Başkanlığı seçimi yapılamadan 3-5 ay önce ilçelerdeki tüm partililerle dirsek temasında bulundu. Tabi arkasında da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün vardı. Almış olduğumuz bilgilere göre Sayın Gürün’ün Sayın Alban için isim vermedi ama Sayın Alban için işaret ettiği biliniyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün Mürsel Alban’ı destekleyeceği ilçelerde CHP’li Belediye Başkanları ve CHP İlçe Başkanları verilen işareti alıp tercihlerini Mürsel Alban’dan yana kullanmak mecburiyetinde kaldılar. Öyle de oldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün elinde CHP mühürü olduğunu herkes anlamış oldu. Yani sayın Gürün CHP içinde gücünü tekrar göstermiş oldu.

 

Sevgili okurlarım lafı uzatmaya gerek yok. Eski İl Genel Meclis üyeleri birlikteliği sağlayamadılar ve bir aday çıkarma konusunda anlaşamadılar. Seçimi kaybeden Süleyman Uslu onu destekleyen Ali Acar ve Mehmet Kocadon mağlup oldular. Seçimin galibi de Dr. Osman Gürün olurken CHP İl Başkanlığını da Mürsel Alban seçildi sevgili okurlarım.          

YAZARIN DİĞER YAZILARI