PARTİ DEĞİŞTİRDİLER BELEDİYE BAŞKANI OLAMADILAR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla insanı sıkça parti değiştiren insanları sevmiyor ve o kişilere kesinlikle oy vermiyor. Bu girişim yıllar önce de yerel seçimlerde yaşanmıştı. CHP’den Muğla Büyükşehir Belediye başkan Aday Adayı olan Musa Gökbel CHP Genel merkezi tarafından belediye başkan adayı atanmayınca DP ile dirsek temasta bulunmuş bu da Muğla il genelinde şok bir etki yaratmıştı. Tabi böylelikle Sayın Gökbel bir nebze de olsa adı siyasetten çekilmiş oldu.

Sevgili okurlarım bir de Fethiye’de uzun yıllar CHP İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Emrah Doğu parti içinde yapmış olduğu bazı işler CHP’liler tarafından tasvip edilmedi ve Sayın Doğu’da kenara çekilip sesiz kalmaya başladı. Gelelim uzun yıllar CHP’den Marmaris Belediye Başkanlığını başarı ile yürüten Başkan Ali Acar’da CHP’den Marmaris Belediye Başkan Adayı gösterilmeyince partisinden istifa edip DSP’den Marmaris Belediye Başkan Adayı oldu. Büyük bir farkla seçimleri kaybetti. Kazanan da CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Oktay oldu. Yine aynı durumu Bodrum’un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da Belediye Başkanlığı’na atanmayınca DP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Oldu ama ne oldu seçmenler parti değiştirdi diye Sayın Kocadon’a oy vermedi. Tabi bu da Mehmet Kocadon’da olsun, Ali Acar’da olsun şok etkisi yarattığını söyleyebilirim. 

Sevgili okurlarım yani anlayacağınız bizim Muğla seçmeni parti değiştiren insanlara oy vermiyorlar. Fethiye Belediye Başkanı bilindiği üzere önce MHP sonra İyi Parti, ondan da istifa edip Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu seçimi kaybetti. Önceki yerel seçimlere nazaran az bir oy alsa da Osman Gürün CHP’den Muğla’nın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.  

Sevgili okurlarım Muğla’mızın seçmeni bilinçli seçmendir. İl genelindeki ilçelerimizde CHP’den belediye başkanlığı yapmış kişilerin çalışmaları iyi olmadığı için bazı ilçelerde Akparti kazandı, hem de Yatağan’da CHP’ye 3500 oy farkı atarak. Deniz kıyıları olan turistik yerler Marmaris, Fethiye, Bodrum ilçelerini de CHP’nin büyük zaferi ile sonuçlandı. Biz ne söyleyelim yeni seçilen belediye başkanlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileyelim sevgili okurlarım.  Sevgili okurlarım Muğla’da seçimleri pek galibi yok demek doğru olur, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı haricinde. Ama şunu da söylemek gerekir Doğu illeri hariç seçimin galibi CHP, çünkü Muğla, Aydın, İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Eskişehir gibi illerin haricinde de birçok büyük yerlerde CHP’nin başarısı olmuştur. Görünen köy kılavuz istemez derler ya işte bu da kılavuz istemeyen bir seçim oldu sevgili okurlarım

YAZARIN DİĞER YAZILARI