VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜ, ALAY KOMUTANI MUĞLA İÇİN BİR ŞANS

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım insanlara karşı iyi olacaksın, iyi davranıp karşılığını da en iyi bir şekilde alırsın. Birileri için tenkit yazı yazdığında insanlar tarafından tenkit alırsın. Hele bir de iyi niyetliliğini gösterip olumlu yazılar yazarsan karşılığını da olumlu alırsın.

 

Sevgili okurlarım benim asıl söylemek istediğim konu şu Muğla’mızın tüm bürokratları iyi olduğu gibi ilimizin üst düzey bürokratlarından olan Muğla Valisi Esengül Civelek, Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya il genelinde yapmış olduğu başarılı çalışmaları ile adlarını devamlı güzelliklerle andırabiliyorlar. Muğla Valisi Sayın Civelek bir bayan olmasına rağmen ben de şaşırıyorum bu kadar yoğun bir çalışma içinde olduğuna. İl genelinde gitmiş olduğu ilçe ve mahallelerde ilgi ile karşılanması Sayın Civelek’in ne kadar sevildiğinin göstergesidir. Bunun bir örneği geçtiğimiz aylar içinde Bozüyük Mahallesi’nde sazlı sözlü türkülerle karşılanması oldu. Hele disiplinli çalışmaları ise göz ardı edilemez. İşte böylesine kendisini Muğla’ya adayan bayan Esengül Civelek Hanım.

 

Sevgili okurlarım Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ise uzun yıllardan bu yana Muğla’mızda il emniyet müdürlüğünü başarılı yürüttüğü ve makamında Sayın Civelek gibi disiplinli çalışmalarının aynısı Sayın Çetinkaya’da da vardır. Ancak hiçbir zaman yüzündeki gülücüğü eksik etmediği görülür. Muğla polisinin çalışması ise  göz önünde olup Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın da başında bulunduğu organizeli çalışmalar sonrası Muğla’mız adına ses getirmesi olmuştur. İşi gücü Muğla’da herhangi bir olay olmaması için çalışma içinde olmasıdır.

 

Sevgili okurlarım şimdi gelelim iki yıl önce Muğla Alay Komutanlığı’na atanan Tuğgeneral Coşkun Sel’le ilgili yazmış olduğum yazıyı Sayın Paşam görevine başladığı ilk gündeki gibi yoğun bir çalışma içindedir. Evet dediğim Muğla Alay Komutanı’nda bazı geceler uyku uyumuyor operasyonlar yapıp olay yerinde bulunmaları oluyormuş. İl genelinde bilhassa tüm ilçelerde çok sayıda şikayet dinleyip personeli ile gereğini yapmasını bilen değerli bir paşadır bizlerinde çok sevdiği Coşkun Sel Paşa’mız. Ancak Paşa’mızın alıngan durumlarının da olduğunu da bilmenizde fayda var. Ama hiçbir zaman da efendiliğini elden bırakmaz. Ben de bu değerli üç bürokratı iyi tanıdığım ve bildiğim için söylüyorum sevgili okurlarım.  

 

Sevgili okurlarım şimdi gelelim asıl konuya ilimizin bu üç değerli bürokratları olan Vali Esengül Civelek, Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın Muğla’da görev yapmaları Muğla adına ayrı bir güzellik olduğunu belirtirken böylesine saygın bürokratların yanında da Muğla basını olarak bizlerin de yanlarında olmamızda fayda var diyorum. Bu değerli insanların yanında olmakta fayda var. Çünkü istediğimiz zaman olaylar hakkında zamanında bilgiler alabiliyoruz. Çünkü devletle uğraşılmaz der tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlarım sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI