CHP DELEGELERİ: AV. YAMAÇ KAYA MEYVE VEREN BİR KİŞİDİR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Bugünkü köşe yazım yine CHP ile ilgili olacak. Çünkü önceki yazımda belirttiğim gibi AKP ve MHP’de ön seçim olmadığı için CHP’de milletvekilliği seçimleri ön seçimle yapıldığı için aday adaylarını fırsat buldukça değerlendirip köşeme almaya çalışıyorum.

Bugünde Muğla Barosu’nun renkli simalarından olan Av. Yamaç Kaya ile ilgili bir yazım olacak. Sayın Kaya avukatlık yapmadan önce uzun yıllar yurdun değişik yerlerinde hâkim olarak çalışmış daha sonra istifa edip Muğla Barosu avukatlığına kaydolmuş. Bugünde Marmaris’te deneyimli bir avukat olarak adı güzelliklerle anılmaktadır Sayın Yamaç Kayanın. Ancak CHP milletvekili aday adayı yamaç Kaya için Marmaris’te parti içindeki gruplaşmalar olması nedeniyle bir hayli sürtüşmelerin olduğu hatta hakarete varan konuşmalarında olduğu da söylenilmekte. Ama Sayın Yamaç Kaya her nedense bu tür olumsuz konuşmaların cevabını vermemekte. Nedeni de kendisinin küçük düşmemesi açısından sessiz kaldığı söyleniyor.

Sevgili okurlarım CHP Muğla milletvekili aday adayı Av. Yamaç Kaya’yı Muğla genelinde tanımayan insan az desek inanmazsınız en çok Muğla, Marmaris, Fethiye ve Yatağan’da canlı bir isim olarak bilinmekte tabi diğer İlçelerde de öyle. Av. Yamaç Kaya’yı geçtiğimiz gün içinde Marmaris’te CHP’li bazı partililerle sohbet anında gördük. Yapılan sohbette çok sayıdaki CHP’linin Sayın Yamaç Kaya’nın yanında olduğunu vurguluyorlardı.

Sayın Yamaç Kaya mütevazı bir şekilde konuşmasını sürdürürken parti içindekırgınlıkların olmamasından yana olduğunu belirtirken gitmiş olduğu çok sayıdaki ilçede kendisine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini belirtiyordu. Sadece Marmaris’te kendisine karşı birkaç kişinin aleyhinde konuşmalarının uygun olmadığını vurguluyorlardı parkta oturan CHP üyelerinden M.C. isimli vatandaş bakınız neler söyledi: Av. Yamaç Kaya adam gibi adamdır, efendilik deseniz kendisinde saygınlık deseniz kendisindedir.  Marmaris olarak Yamaç Kaya bizim için ayrı bir değerdir, oyumu da Yamaç Kaya’ya vereceğim hem de ailecek dedi.      

Yine bir başka A.D. isimli CHP’li ihtiyar bir amca: Oğlum meyve veren ağaç taşlanır. Yamaç Kaya evladımız da Muğla adına meyve veren ve toplulukta kendisine saygı gösterilen bir CHP milletvekili aday adayıdır. Her aday adayı Yamaç Kaya gibi olsa da bu ülke kalkınır dedi.

Sevgili okurlarım Marmaris’te yapılan CHP’lilerin konuşmaları Yamaç Kaya adına bit güzellik olduğunu söyleyebilirim bizde Marmaris’in seçkin Avukatlarından Sevgili Yamaç Kaya beye siyasi yaşantısında bol şanslar dileriz sevgili okurlarım. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI